Wednesday, 19 October 2011

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 8

Salam..

Lama dah x share word2 bahasa Sarawak dalam ni.. Last buat entry pasal bahasa Sarawak ni kalo x silap bulan Mac lepas.. lama tu.. heHe. Ok, kali ni ejulz nak share ayat ni:


Agak2 word mane yang korang x faham? heHe.. mesti laa 'POLAH' kan? huHu

oK, 'POLAH' sebenarnya bermaksud, BUAT..


simple kan bahasa Sarawak..? hehe..

ok, tu saje utk hari ni.. kalo nak tanya jgn segan2 k.. :)

12 comments:

  1. :)

    malaysia unik kn ada pelbagai dialek hehe

    ReplyDelete
  2. tolong ajar saya cakap sarawak ! hehe..

    ReplyDelete
  3. haha mana ada simple...payah la hehe
    polah jauh beza dgn buat HEHE

    ReplyDelete
  4. El-Janna : mcm x sesuai laa.. tulis @ taip komen lagi sesuai.. heHe

    ReplyDelete
  5. Niena Pengembara Ilahi : tau xpe.. sy dialek bangsa lain kat swak ni pun sy x pandai.. bnyk sgt.. yg sy tau bhs melayu swak..heHe

    ReplyDelete
  6. IzZa izaLis ® : boleh je.. tanya je.. jgn malu2 ye.. :)

    ReplyDelete
  7. fatin hanani : alaa.. x smua perkataan dia jaoh.. heHe

    ReplyDelete
  8. EZAN IDMA : kalo nk tanya lebih tnye je k.. :)

    ReplyDelete
  9. bah kmk org sarawak..aja mek lok :P

    ReplyDelete
  10. mok ajar bhs apa? pdh jak.. hehe

    ReplyDelete

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian...