Skip to main content

G.U.D_L.U.C.K

Salam.. Harap semua berada dalam keadaan sihat.. Lama rasanya ejulz dah x update n BW.. Disebabkan sibuk sikit n line internet yang kejap ada kejap xde mcm chipmore kat rumah tu ejulz sukar nak BW di waktu malam.. Harap maaf ek..

Xde ape yg ejulz kongsi arini.. Just nak wish Shafiq semoga berjaya dalam PMR tahun ni.. Dan Zaaryd semoga berjaya dalam SPM tahun ni.. Mereka dah ejulz anggap macam adik ejulz sendiri.. almaklum laa ejulz xde adik.. :) Dan tidak lupa kpd Zarul semoga berjaya dalam pelajaran terutamanya PMR pada tahun hadapan.. Gud luck dik.. :)


"Tidak mampu memberi ringgit berjuta untuk membahagiakanmu..
Tapi doaku yg tidak seberapa ini, harap mampu memberi kejayaan buatmu.."




* X lupak juak kpd ktk.. Smoga ktk lulus cemerlang dlm exam.. Gud luck.. Semoga semua cita2 tercapai.. Semoga dpt keja tetap n bgs klk.. Dpt tlg family ktk.. X lupak juak smoga ktk jumpa jodoh yg mampu bhagiakn ktk.. Maafkan kmk sbb sik dpt bhagiakn ktk sblm tok..

Comments

  1. exm bsar tu dua2..hehe..gudluck utk mereka ;-)

    p/s:ayu mybe blk ptg ni ejulz ;-)

    ReplyDelete
  2. semoag mereka semua berjaya

    dikk usah diingat lagi ktk tuu .. bukan adik x leh survive tanpa dia .. akak nak ejulz strong .. come one dikk , banyakkan berdoa .. ejulz akan jumpe lebih baik dari dia .. okeyyy ;)
    selamat hari raya dikk ;)

    ReplyDelete
  3. Insyaallah kak ieda.. faham jugak kak ieda ek? hehe.. Selamat hari raya jugak.. :)

    ReplyDelete
  4. kirim salam pada mereka and good luck untuk SPM yang akan datang :)

    BW here! hai awakk <3

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)