Skip to main content

Ramadhan Pergi

Sedar x sedar dah nak hampir penghujung Ramadhan.. X lama lagi nak sambut raya pulak. Semalam kawan lama ajak teman dua g shopping raya. Tahun pertama dia beraya bergelar suami.. Jangan tanya ejulz bila pulak nak raya bergelar suami. Hehee.. Doa2kanlah utk ejulz k.

Masa teman dia g shopping tu teringin jugak nak beli brg2 raya tp rasa xda semangat nak shopping. Hehe. Mungkin xda yg bkenan di mata kot. Dengan usia dah meningkat ni baju2 raya mcm dh x penting. X macam dulu2.. Raya je mesti nak baju baru. Hehe. Tapi sepasang baju melayu baru wajib ada la. Hehe. Skang ni lbh fikirkan duit2 raya utk anak2 buah.. suka tengok diorang hepy..

Semoga Ramadhan ini lbh baik dari Ramadhan sblmnya. Semoga ibadah2 diterimaNYA..





Comments

  1. follow sini utk giveaway emas putih

    ReplyDelete
  2. betul2 . bila dah makin esaq nak beli baju raya pun takdak feel dah .. btw saya dah terima kad raya ! Tq

    ReplyDelete
  3. Saya sama alami apa yang kamu alami...
    Terasa sayu bila dah penghujung ramadhan...
    Nak raya sekrang ni pun dah tak excited...

    ReplyDelete
  4. Memang bila semakin dewasa ni, baju raya tak berapa penting sangat. Tapi wajib gak ar beli sehelai..
    Eira dah dapat kad raya..
    TQ..
    http://eiraaikawa.blogspot.com/2015/07/dapat-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian A : Set Kombo 4 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Hijab Xtender -FREE Postage -Malaysiaku Tercinta String Beg -Discount Card -Merdeka Xclusive Box Varian B : Set Kombo 3 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Merdeka Xclusive Box -FREE Postage terhad (10 pagi - 10 malam sahaja) p/s : Semua ni hanya akan dapat jika anda membuat belian sebanyak 3 - 4 pek pada 30 OGOS 2021 Tempoh Promosi : 30 ogos 2021(12am - 11.59pm) Tarikh Postage : 1 -5 september 2021 TUNGGU!!!!!! ADA LAGI.. JOM Grab promo FREE Postage SEMENANJUNG & diskaun POSTAGE SABAH SARAWAK !! Untuk belian 4 pek dan keatas secara automatik anda akan nikmati diskaun postage ke seluruh Semenanjung Malaysia dan diskaun postage ke Sabah Sarawak tau. Istimewa sebagai penghargaan dari kami kepada anda kerana memborong dari kami Masukkan kod kupon dibawah ini u

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)