Skip to main content

Saya Nak Kad Raya Dari EJULZ!!!

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan..

Sempena Perayaan Hari Raya Aidilfitri yang akan menjelang tidak lama lagi, ejulz nak bagi kad raya kepada rakan2 blogger semua.. Siapa nak? Ok, kalau nak senang je..

1. Buat satu entry bertajuk "Saya Nak Kad Raya Dari EJULZ!!!
2. Letak banner blog ejulz kat entry dan lekat sekali link segmen ni
3. Follow blog ejulz
4. Like page EjulzBlogshop
5. Bagi nama, alamat dan link penyertaan ke inbox/message page EjulzBlogshop
6. Letak Link penyertaan ke kotak komen entry ni SAHAJA

*Insyaallah, ejulz akan pos pada 6 Julai ejulz akan pos kepada mereka yang bertuah.. Hanya kepada blogger2 Malaysia SAHAJA, bagi memudahkan proses pengeposan.. tq

Tamat : 5 Julai 2015, jam 6.00 petang

Comments

  1. http://www.syuhadasalleh.my/2015/06/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  2. Saya join

    http://projekabc.blogspot.com/2015/06/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  3. Joined :)

    http://kakaktiricinderella95.blogspot.com/2015/06/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  4. http://umikasum.blogspot.com/2015/06/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  5. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/06/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  6. http://theathra.blogspot.com/2015/06/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  7. Eira join..
    http://eiraaikawa.blogspot.com/2015/06/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  8. all is done, hehhee

    http://nonasani.blogspot.com/2015/06/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  9. sye join... =)

    http://gadeez-dec.blogspot.com/2015/06/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  10. Join (=

    http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/06/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  11. join sini..(:
    http://fiqahhamed.blogspot.com/2015/06/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  12. join yea :)
    http://dewqracintakita.blogspot.com/2015/06/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  13. http://www.aimisyahirah.com/2015/06/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  14. ANA JOIN YA
    http://adna2029.blogspot.com/2015/06/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  15. saya follow blog ejulz no 1908. selamat berpuasa ye..

    ReplyDelete
  16. saya join

    http://nims007.blogspot.com/2015/07/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  17. http://typoooh.blogspot.com/2015/07/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete
  18. salam, saya tk dpt nk pm kt fb sbb kene hacked

    MAISARAH BT IBRAHIM
    SMKA KUALA SELANGOR
    PASIR PENAMBANG 45000
    KUALA SELANGOR, SELANGOR

    ReplyDelete
  19. http://dearfasihah.blogspot.com/2015/07/saya-nak-kad-raya-dari-ejulz.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)