Skip to main content

Giveaway by ejulz & atiehilmi



Syarat2 Penyertaan Giveaway by ejulz & atiehilmi

1. Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia sahaja;
2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway by ejulz & atiehilmi". Letak banner di atas dan backlink ke post ini;
3. Follow blog ejulz dan atiehilmi;
4. Follow youtube ejulz dan atiehilmi;
5. Tinggalkan penyertaan korang di post ini;
6. Pemilihan pemenang dengan menggunakan random.org dan hadiah RM20 untuk seorang pemenang.

Tarikh Tamat : 28 FEBRUARI 2021

SENARAI PESERTA :

 
TAMAT
 

Comments

  1. Inshaa Allah akan join nnt ejulz!

    ReplyDelete
  2. Naim join..

    https://pemudattbc.blogspot.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete
  3. Join!
    http://www.duniashida.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ejulz..minta tukar link shida ke yg bawah ni ya..

      https://www.shidaradzuan.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

      Delete
    2. Terima kasih sudi join. Goodluck. #2

      Delete
  4. joined :)

    https://zieyaweasley.blogspot.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete
  5. join :)

    https://www.tiarasaphire.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete
  6. Cik TK bookmark dulu.. ada kesempatan nanti Cik TK join!

    ReplyDelete
  7. join sini :)

    https://www.farhanajafri.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum, saya join dan support..

    https://www.shikinrazali.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete
  9. Hi, aien join and support k.

    https://www.aienienka.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-and-atiehilmi.html

    ReplyDelete
  10. Mama join ye
    http://www.mamapipie.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete
  11. joinnn

    https://www.mialiana.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete
  12. Baru nak join!

    https://ema-mel0dy.blogspot.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete
  13. Bismillah...saya follow dan join ya ๐Ÿ˜Š
    https://officialnasa28.blogspot.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete
  14. join sini

    https://www.alienoren.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete
  15. Cik TK bookmark dulu.. nanti Cik TK join!

    ReplyDelete
  16. Join jugak..

    https://www.leaazleeya.com/2021/02/giveaway-by-ajulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete
  17. Cik TK join!

    https://tetikusmerah.blogspot.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete
  18. https://www.travelogsyuhadasalleh.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete
  19. Assalamu'alaikum,
    Akak turut serta :)
    https://famf-tower.blogspot.com/2021/02/giveaway-by-ejulz-atiehilmi.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)