Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Wednesday, 19 December 2018

Contest Happy Anniversary My Blog 3 Years Old

https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2018/12/contest-happy-anniversary-my-blog-3.html 

Ejulz join..

Jom kita meriahkan contest Rabia ni ^_^

 

KENANGAN & MASA HADAPAN


 "KENANGAN memang sukar untuk dilupakan, tapi yang lebih penting adalah MASA HADAPAN.."






Tuesday, 18 December 2018

Segmen Bloglisted 2019 by Misya

Jom kita join segmen ni ramai2..
 
http://www.aimisyahirah.com/2018/12/segmen-bloglisted-2019-by-misya.html
 
 Klik banner jika nak join k.. ^_^ 

Segmen Blog Review 2018

https://www.shuhaidasaad.com/2018/11/segmen-blog-review-2018.html 

Jom kita meriahkan segmen ni.. :)

Komen berkenaan blog Shu?  

Blog yg simple dan tak berat. Mudah dibuka. Terima kasih kerana sudi menjadi sahabat ejulz di alam blogger ^_^




 

Segmen : Pencarian Bloglist Faiq Najmi 2019

http://najmi-faiq.blogspot.com/2018/12/segmen-pencarian-bloglist-faiq-najmi.html 

JOm meriahkan segmen ni..

Salam perkenalan dari ejulz buat Faiq Najmi..

 

Monday, 17 December 2018

Giveaway The Berkat Di Mialiana.com



The Berkat (theberkat.com) ialah portal yang berkongsi pandangan tentang pendidikan dan kerjaya untuk golongan B40.

Siapa itu golongan B40?
Golongan B40 atau Bottom 40 ialah golongan yang ‘struggle’ untuk hidup. Mereka ini golongan yang berpendapatan 40% terendah di Malaysia, dengan purata gaji seisi rumah sebanyak RM3,860 sebulan.

Kenapa bantu B40?
Cara terbaik untuk keluar dari kesusahan hidup dan kemiskinan ialah dengan ilmu. The Berkat ingin melihat golongan B40 berjaya dalam pendidikan supaya mendapat kerjaya yang bagus.

Contohnya dalam pendidikan, The Berkat berkongsi cara untuk fasih berbahasa Inggeris, tips menghadapi UPSR dan PT3, tips untuk berjaya dalam SPM, permohonan SBP, permohonan MRSM serta permohonan UPU.


Sekadar berkongsi perkara-perkara yang bermanfaat. Tak apa duit tak banyak, janji rezeki berkat.




Giveaway ini dianjurkan oleh TheBerkat.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM300 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.

Read more: http://www.mialiana.com/2018/12/giveaway-the-berkat-di-mialianacom.html#ixzz5Zv3CGeVD

azyyatiliah.com Giveaway 2018 | Win Duck Card Holder

https://www.azyyatiliah.com/2018/12/azyyatiliahcom-giveaway-2018-win-duck-card-holder.html 

Tanpa rasa malu dan segan sekali lagi ejulz join.. hehe

Jom sama2 kita meriahkan GA ni..

Join jangan tak join yer :)


 

Giveaway Akhir Tahun 2018 by Lady in Red Planner

http://ladyinredplanner.blogspot.com/2018/12/giveaway-akhir-tahun-2018-by-lady-in-red-planner.html 

Join jangan tak join.. Mana tau ada rezeki.

Segmen Bloglist YEASLMN #2019 (Januari - Disember)

Segmen Bloglist YEASLMN #2019 (Januari - Disember) 

Tanpa segan dan silu ejulz join segmen ni.. Jom meriahkan segmen ni :)

 

Alhamdulillah rezeki

Semalam baru balik dari kampung wife.. Tapi terpaksa meninggalkan wife n baby kat kampung sebab hari ni kenduri tahlil arwah hari yang ke 7 arwah abang ipar. Ejulz tak dapat bersama di majlis hari ni sebab dah mula kerja. 

sampai je rumah semalam, tengok ada sampul. Alhamdulillah. Dapat hadiah dari sahabat blogger.. Terima kasih banyak2..


Rindu pula kat wife n baby.. ermmmm..


Tuesday, 4 December 2018

Rezeki anak

Ejulz masih bercuti. Cuti panjang kali ni. Inilah cuti yg paling panjang ejulz pernah ambil sepanjang perkhidmatan ejulz. Walaupun cuti macam tak cuti (yg dah ada pengalaman jaga anak kecil faham la yer. Hehe), tapi ejulz tetap syukur sebab dipermudahkan untuk minta cuti kali ni untuk bantu wife ejulz dalam tempoh berpantang. Biasanya memang susah nak dapat cuti panjang. Penat? Jujur ejulz katakan memang penat. Tapi bila tengok keadaan dan pengorbanan isteri melahirkan zuriat kami, memang tak dapat ejulz nak samakan penat ejulz dengan pengorbanannya. Pengorbanannya tidak ternilai. 

Alhamdulillah murah rezeki pwincess ejulz. Terima kasih kepada keluarga, sahabat2, dan kenalan yang mendoakan kami. Terima kasih juga kerana sudi bagi hadiah kepada pwincess kami.. 😊






Ni hadiah yg dapat semasa di kampung sekarang ni. Hadiah masa kat Kuching tak sempat nak ambik gambar.. 😁 Alhamdulillah. Papa doakan pwincess papa sentiasa dimurahkan rezeki dan menjadi anak solehah. Amin

**Lama dah tak update. Semestinya merundum teruk ranking alexa ejylz.. hehe. Maaf, ejulz belum berkesempatan nak bw blog korang. Insyaallah ejulz akan bw blog korang bila free nanti. Jangan lupa tinggalkan jejak k.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...