Skip to main content

Giveaway | Cik Bambam nak minta TOLONG!

waaa.. cik bambams ada GA laa.. nak join laa.. hiHi.. sory lambat..


ni dia banner cik bambams..

syarat2nya adalah:

1. Tepek banner di atas nie dekat entry korang dan link kan. Sidebar suka ati.. :)

2. Follow or tidak.. depends..tapi korang kena hup to date lar ngan adiah nanti..yer dak? (kan sinikal ayat nie?cakap jek ar suh follow..hahahah)

3. Tell your family and friends to ‘Like’ us on Facebook (http://www.facebook.com/churpchurp )

4. Dah klik LIKE kat fan page Churp Churp tuh.. korang klik lar LIKE kat pic dennn! :P


5. Tag lar kawan masing-masing (optional)

tamat pada 13 Jun tepat jam 11.59 malam!

nak tag:



GUD LUCK YA CIK BAMBAMS.. :)

hadiah2nya? korang tengok la sendiri kat sini..





 

Comments

  1. baguih~! hehehe..mokacehh!

    referrer xde ek ejulz??? :P

    ReplyDelete
  2. GOOD LUCK!

    mesti menang punya la..haha :D

    ReplyDelete
  3. b a m b a m ' s : refferer?? ape tu.. xde dlm syarat pun.. heHe :P

    ReplyDelete
  4. Aisyah Aina : thanks.. :)

    ReplyDelete
  5. Ejulz bila plak nak buat GA nie.
    tak sabar tau kite nak join.

    jemput terjah new entry (>.<) Misi Mencari Limau Purut Jantan (>.<)

    ReplyDelete
  6. ehhh..xda ka??hehehe..alar..ada adiah referrer tuh automatik kena buh lar..hehehe

    ReplyDelete
  7. dah undi dah cik bambam...hehehe

    ReplyDelete
  8. Encik Suami : join jgn x join.. heHE

    ReplyDelete
  9. b a m b a m ' s : cik bambams la referrernye.. heHe.. waaa nak bolot adiah sendiri la tu.. haHa :P

    ReplyDelete
  10. Ila : bgs2.. undi jgn x undi.. heHe

    ReplyDelete
  11. kelak mek nulong ngundi.. Mun nak join, kmk nang lambat sikit. Pakey hp susah bah nak update blog. Adoi...

    P/s : thanks doanya.. =)

    ReplyDelete
  12. Amni: undi jgn x undi.. heHe

    ReplyDelete
  13. Ain Zulaikha : thankz.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian A : Set Kombo 4 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Hijab Xtender -FREE Postage -Malaysiaku Tercinta String Beg -Discount Card -Merdeka Xclusive Box Varian B : Set Kombo 3 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Merdeka Xclusive Box -FREE Postage terhad (10 pagi - 10 malam sahaja) p/s : Semua ni hanya akan dapat jika anda membuat belian sebanyak 3 - 4 pek pada 30 OGOS 2021 Tempoh Promosi : 30 ogos 2021(12am - 11.59pm) Tarikh Postage : 1 -5 september 2021 TUNGGU!!!!!! ADA LAGI.. JOM Grab promo FREE Postage SEMENANJUNG & diskaun POSTAGE SABAH SARAWAK !! Untuk belian 4 pek dan keatas secara automatik anda akan nikmati diskaun postage ke seluruh Semenanjung Malaysia dan diskaun postage ke Sabah Sarawak tau. Istimewa sebagai penghargaan dari kami kepada anda kerana memborong dari kami Masukkan kod kupon dibawah ini u

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)