Skip to main content

sWE3ts


Kita tidak dapat menukar apa yg telah berlaku pada masa lalu.. Tapi kita mampu menjadikan hari ini sama ada kenangan manis @ kenangan pahit.. Renung-renungkan.. :)

*apa2 pun, kita hanya merancang, Allah yang menentukan..

Comments

  1. setuju!kita yg tntukan msaa dpn kita ;-)

    ReplyDelete
  2. jadikan hari ni lebih baik dan indah dari semalam...:)

    ReplyDelete
  3. Menciptakn kemanisan dalam diri kita..eh2 bukan kita,tapi awak..hehehe

    ReplyDelete
  4. masa lalu adalah pengajaran, hari ini pengalaman.. :)

    ReplyDelete
  5. ayu: betul kan.. cuma kita hnya mampu merancang. Allah yg menentukan.. :)

    ReplyDelete
  6. Aishah Jahirah : Insyaallah.. :)

    ReplyDelete
  7. Yien : kite" xleh.. nnti bf yien marah.. hahaha

    ReplyDelete
  8. elyna : :) cuma kdg2 apa yg kita harapkan x kesampaian.. :(

    ReplyDelete
  9. SETUJU DIKK
    semua atas diri kita ... ;)

    ReplyDelete
  10. Kenangan lalu adalah pengalaman hidup

    ReplyDelete
  11. jadikan semalam sebagai pengalaman hidup, hari ni sebagai permulaan hidup dan besok sebagai matlamat hidup

    ReplyDelete
  12. yang baik jdkan teladan
    pengalaman itu suatu yg mahal =)

    ReplyDelete
  13. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  14. teringin sgt nak bina kenangan manis skang ni kak ieda.. tp yg ada just knangan silam..

    ReplyDelete
  15. Hanif Idrus : pngalaman yg takut ebrulang kmbali..

    ReplyDelete
  16. Ann Ishak : Insyaallah.. thank.. :)

    ReplyDelete
  17. ELeEa : Insyaallah.. terima kasih.. :)

    ReplyDelete
  18. cerita best : Insyaallah.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian A : Set Kombo 4 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Hijab Xtender -FREE Postage -Malaysiaku Tercinta String Beg -Discount Card -Merdeka Xclusive Box Varian B : Set Kombo 3 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Merdeka Xclusive Box -FREE Postage terhad (10 pagi - 10 malam sahaja) p/s : Semua ni hanya akan dapat jika anda membuat belian sebanyak 3 - 4 pek pada 30 OGOS 2021 Tempoh Promosi : 30 ogos 2021(12am - 11.59pm) Tarikh Postage : 1 -5 september 2021 TUNGGU!!!!!! ADA LAGI.. JOM Grab promo FREE Postage SEMENANJUNG & diskaun POSTAGE SABAH SARAWAK !! Untuk belian 4 pek dan keatas secara automatik anda akan nikmati diskaun postage ke seluruh Semenanjung Malaysia dan diskaun postage ke Sabah Sarawak tau. Istimewa sebagai penghargaan dari kami kepada anda kerana memborong dari kami Masukkan kod kupon dibawah ini u

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)