Skip to main content

sWE3ts


Kita tidak dapat menukar apa yg telah berlaku pada masa lalu.. Tapi kita mampu menjadikan hari ini sama ada kenangan manis @ kenangan pahit.. Renung-renungkan.. :)

*apa2 pun, kita hanya merancang, Allah yang menentukan..

Comments

  1. setuju!kita yg tntukan msaa dpn kita ;-)

    ReplyDelete
  2. jadikan hari ni lebih baik dan indah dari semalam...:)

    ReplyDelete
  3. Menciptakn kemanisan dalam diri kita..eh2 bukan kita,tapi awak..hehehe

    ReplyDelete
  4. masa lalu adalah pengajaran, hari ini pengalaman.. :)

    ReplyDelete
  5. ayu: betul kan.. cuma kita hnya mampu merancang. Allah yg menentukan.. :)

    ReplyDelete
  6. Aishah Jahirah : Insyaallah.. :)

    ReplyDelete
  7. Yien : kite" xleh.. nnti bf yien marah.. hahaha

    ReplyDelete
  8. elyna : :) cuma kdg2 apa yg kita harapkan x kesampaian.. :(

    ReplyDelete
  9. SETUJU DIKK
    semua atas diri kita ... ;)

    ReplyDelete
  10. Kenangan lalu adalah pengalaman hidup

    ReplyDelete
  11. jadikan semalam sebagai pengalaman hidup, hari ni sebagai permulaan hidup dan besok sebagai matlamat hidup

    ReplyDelete
  12. yang baik jdkan teladan
    pengalaman itu suatu yg mahal =)

    ReplyDelete
  13. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  14. teringin sgt nak bina kenangan manis skang ni kak ieda.. tp yg ada just knangan silam..

    ReplyDelete
  15. Hanif Idrus : pngalaman yg takut ebrulang kmbali..

    ReplyDelete
  16. Ann Ishak : Insyaallah.. thank.. :)

    ReplyDelete
  17. ELeEa : Insyaallah.. terima kasih.. :)

    ReplyDelete
  18. cerita best : Insyaallah.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

SEGMEN Tambah Duit Dengan Kerja PARTIME Dari EJULZ

Kali ini ejulz nak buat satu segmen bertajuk “SEGMEN Tambah Duit Dengan Kerja Partime Dari EJULZ” Tujuan utama ejulz mengadakan segmen ini adalah bagi mengeratkan silaturrahim antara sahabat2 blogger semua. Selain itu, sedikit sebanyak dapat membantu sahabat2 blogger yang sedang mencari kerja partime dan usahawan2 yang sedang mencari pekerja2 partime untuk perniagaan mereka. Dan selain itu juga, ejulz membuat segmen bertajuk seperti di atas kerana ejulz nak bagi hadiah buku berkenaan partime untuk korang. Ok, tanpa membuang masa ejulz nak bagitau cara2 join segmen ni. Macam biasa. Simple jer.. ^_^ 1. Follow blog Ejulz / Aerill Hassan / ShirVen / Shafyqah 2. Follow Instagram Ejulz / Aerill Hassan / ShirVen / Shafyqah 3. Like page FB Indok Chanteq Kuching / Firulcollections  / Ejulz Blogshop / Shafyqah 4. Buat entry bertajuk “SEGMEN Tambah Duit Dengan Kerja PARTIME Dari EJULZ” 5. Tampal banner kat atas pada entry korang dan backlink ke entry segmen n

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian A : Set Kombo 4 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Hijab Xtender -FREE Postage -Malaysiaku Tercinta String Beg -Discount Card -Merdeka Xclusive Box Varian B : Set Kombo 3 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Merdeka Xclusive Box -FREE Postage terhad (10 pagi - 10 malam sahaja) p/s : Semua ni hanya akan dapat jika anda membuat belian sebanyak 3 - 4 pek pada 30 OGOS 2021 Tempoh Promosi : 30 ogos 2021(12am - 11.59pm) Tarikh Postage : 1 -5 september 2021 TUNGGU!!!!!! ADA LAGI.. JOM Grab promo FREE Postage SEMENANJUNG & diskaun POSTAGE SABAH SARAWAK !! Untuk belian 4 pek dan keatas secara automatik anda akan nikmati diskaun postage ke seluruh Semenanjung Malaysia dan diskaun postage ke Sabah Sarawak tau. Istimewa sebagai penghargaan dari kami kepada anda kerana memborong dari kami Masukkan kod kupon dibawah ini u