Skip to main content

Segmen Kenali Saya Purple Sweetyzhanieyz83

Jom kita berkenal-kenalan dengan cik akak Sweetyzhanieyz83 kita ni.. heHe ^_^


Tengok banner dia, comel kan? heHe.. secomel tuannya.. heHe

Nak Join? Klik banner kat atas ni..


Nak cerita sikit pasal akak comel kita ni.. heHe.. Ejulz baru kenal akak sweetyzhaniey ni dalam hujung tahun lepas kalau x silap.. lebih kurang laa. hehe.. Dan kalau tak silap jugak, dia ni baru berkecimpung (ntah betul ke dak word tu.. heHe_) dalam blog ni lebih kurang 3 bulan lebih.. kalau nak kepastian tanya la empunya badan.. hehe. tapi walaupun baru dalam blog, dia dah ramai follower. Ini mungkin sebab dia rajin terjah blog blogger2 lain, termasuk la blog ejulz.. hehe

ape lagi, jom la kita berkenalan dengan akak sweetyzhaniey.. ^_^



opsss! lupa nak bagitau.. KAMI sarawakian.. heHe :P


Hadiah2 pun menarik. Siap ada sijil penyertaan lagi.. hehe

Comments

  1. makseh adik cik akak yang seorang nie...hihi...sudi support segmen cik akak :) good luck dik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.. xda hal kak.. ktk pun slalu support kmk.. :)

      Delete
  2. dari segmen yang sama . :)

    http://www.cikfie.com/2013/02/segmen-kenali-saya-purple.html

    ReplyDelete

  3. Salam . Dari segmen yg same . datang sini dan follow . jemput lha ke blog kite
    http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/02/segmen-kenali-saya-purple.html

    ReplyDelete
  4. Dari SEgmen sama ,
    Jom singgah blog Isyah pulak ,kalau sudi >.< btw , done follow you . thanks jemput join segmen awok . da join da .


    http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/02/segmen-kenali-saya-purple.html

    ReplyDelete
  5. salam..ayu dtg dr segmen yg sama..

    ada masa nanti singgah ke blog ayu ye..

    http://www.ayuinsyirah.my/2013/02/segmen-kenali-saya-purple.html

    ReplyDelete
  6. Datang dari segmen yang sama ^^

    http://aireynhistorylife.blogspot.com/2013/02/segmen-kenali-saya-purple.html

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Jom ke blog saya . Ouh , saya datang dari segmen yang sama :)

    ReplyDelete
  9. list peserta jom Bw rakan

    http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/02/senarai-nama-peserta-segmen-kenali-saya.html

    ReplyDelete
  10. nida dtg dri segmen :)

    #selamat bersegmen

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya ibu niar TKI di kualalumpur, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu..saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang bapak tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 230 JUTA yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan keluaraga ku yang sebenar2nya. Bila butuh angka togel ghaib yg sudah kami buktikan hubungi AKI SUKRO DI,081-242-294-597. ingat kesempat tidak akan datang untuk yang kedua kalinga KETIK >>>>KLIK DISINI<<<< TRIMAKASIH.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)