Skip to main content

Senarai Sponsor Yang Baik Hati.. ^_^

1 Waterproof Lomo Camera bernilai RM60 ni disediakan oleh pemilik blog Enna Banana 


 Tudung Bawal (2 helai) bernilai RM18 sehelai ni disediakan oleh pemilik blog Boutique4U

Dessert Fork & Spoon Set (10 set) ni pulak telah disediakan oleh Cenderahati Perkahwinan Cantik dan Murah

Sticker Fridge Magnet (50 pcs)
Button Badges (50 pcs)

Sticker Fridge Magnet dan Button Badges ni disediakan oleh Cenderahati Akamika Gift

Eskinol Facial Cleansor 75ml (1 botol) disediakan oleh One Stop Shopping 2013

Air Madu Kira Haq (1 botol ) disediakan oleh Jom Shopping AIR MADU KIRA HAQ

T-Shirt Couple (1 Pasang) disediakan oleh pemilik blog http://zaxx-in-da-house.blogspot.com/




10 keychain/souvenir dan 3 buah novel dari "Ketawa bersama, menangis bersama" page

1 Celak Arab dari Bedak Arab (Kokuryu Super Summer Cake)




Nak join? Klik sini k..  ^_^







Comments

  1. alhamdulillah kerana ada yg sudi jadi sponsor nie !
    x sabar dah akak nak joint ;)

    ReplyDelete
  2. wah pasti meriah ni sponsor pun banyak !

    ReplyDelete
  3. wah dik..banyak penaja..hihi..lak jemput akak join segmen adik :)

    ReplyDelete
  4. banyaknya sponsor. . nmpk menarik. . hehe

    ReplyDelete
  5. eh ejulz wat ga ka..tk tahu pn..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. dalam perancangan nak buat segmen.. join nanti k.. :)

      Delete
  6. alooo hadiah semuanya cantik2.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah dpt sponsor.. :) tp gambar tu ada gmbr contoh je sbb x dpt gambar asal dari sponsor..

      Delete
  7. whoa banyak nyaa sponser.......macam best jerkk

    ReplyDelete
  8. wah banyaknye sponsor... nak kamera lomo lah...hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. join nanti k.. Insyaallah kalau ada rezeki.. :)

      Delete
  9. Wah..banyaknye hadiah..nak join nanti...

    ~ ejul.. ni bukak thru hp..guna mobile view..tak dapat baca la..kena bukak website view..baru nampak tulisan..

    ReplyDelete
  10. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete
  11. best2 hadiah nih..nk join la

    ReplyDelete
    Replies
    1. join jgn x join.. ajak rakan2 lain jugak.. :)

      Delete
  12. wah!!!!!!! hadiah serius lumayan.. :)

    ReplyDelete
  13. salam ejulz nak tanya la . klo takde facebook boleh join tak ??? ;( boleh la yeeee . =(

    ReplyDelete
  14. banyak adiah bez2 woooooo...juling mata mek nangga
    murah rezeki ktk dpt byk penaja..alhamdulillah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)