Skip to main content

SEGMEN : "WHO IS THE LUCKY ONE ? by HANNA & KK

Ejulz join k.. ^_^


Dah like n follow semua sponsor.. :)

Yang kat atas tu bukan ejulz k.. hehe. ejulz x sehensem tu.. hehehe.. tu sebenarnya hadiah doodle dari rakan blog satu masa dulu.. hehe.. Ok, nak cerita pasal 'LUCKY' ni, ejulz rasa dalam seumur hidup ejulz, ejulz cuma dapat hadiah cabutan bertuah. Masa tu dapat bag roda yang besar masa family day jabatan tempat ejulz keja.. Then, ejulz pernah dapat hadiah cabutan bertuah jugak masa malam 'GALA DINNER' ofis tahun lepas. Rasanya itu je hadiah yang ejulz pernah dapat masa cabutan bertuah kot.. hehe. Ejulz jugak pernah 'bertuah' sebab menang beberapa segmen dan contest dari blogger. :) Ejulz juga pernah dapat hadiah dari contest dari nuffnang. Masa tu dapat 3 tiket wayang free dan beberapa hadiah lain seperti bantal dan keychain.. ehehe. Dan ejulz paling rasa bertuah sebab pernah kenal dan disayangi insan yang bergelar Si Gule..


Kali ni nak tag : 











#Diorang ni merupakan top 10 pengomen tegar blog ejulz bagi bulan februari setakat ni. hehe



Comments

  1. comel je doodle tuu :D
    good luck :)

    ReplyDelete
  2. as salam..
    thanks sbb sudi join segmen kami ;)
    salam perkenalan n good luck! ^^

    wah..pening pale baca..kna select smua..
    adakah sy sorg y mengalaminya? ahah...happy blogging

    ReplyDelete
  3. alamak ada link akak
    ekekek .. ok2 .. insyaallah ada masa akak joint ye cayunk !

    apa2 pun gud luck ! ;)

    ReplyDelete
  4. salam singgah kembali... gd luck ye

    ReplyDelete
  5. tq tag KA, kalu free2 KA join ye

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)