Skip to main content

Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur


Ternampak segmen ni kat blog http://umikasum.blogspot.com/


apa lagi.. terus join.. Hehe.. mana tau ada rezeki bulan ni.. ^_^




{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

2. Follow blog  : 


3. Like Fanpage :



4. Follow instagram  :

@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72



** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com

Comments

  1. Good luck.
    Singgah dari GA yg sama dn follow sini (=
    http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/05/segmen-cash-rm500-2015-by-aku-penghibur.html

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan Ejulz.... segmenlah kita sekarang ini. Moga berjaya....

    ReplyDelete
  3. Salam Ejulz..Kak lya singgah dan follow sini...All the best & good luck ya
    http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2015/05/segmen-cash-rm500-2015-by-aku-penghibur.html

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum terima kasih kerana sertai segmen acik.
    Semak senarai peserta yang telah di kemaskini
    Pastikan kamu mengikuti syarat yang telah di tetapkan untuk berpeluang untuk menjadi pemenang

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum...mama dtg singgah ke sini...

    http://maszull.blogspot.com/2015/05/segmen-cash-rm500-2015-by-aku-penghibur.html

    ReplyDelete
  6. Dari Segmen yang sama
    http://www.kisahsidairy.com/2015/05/segmen-cash-rm500-2015-by-aku-penghibur.html
    Good Luck!!

    ReplyDelete
  7. salam..singgah cn good luck

    http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/05/segmen-cash-rm500-2015-by-aku-penghibur.html

    ReplyDelete
  8. salam..dr segmen yg same.. sy singgah n follow sini.. jemput singgah segmen newbie sy :)

    http://eyrasaharuddin.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html

    ReplyDelete
  9. Good luck :D Jemput join GA saya jugak :D

    ReplyDelete
  10. Hi singgah sini.. good luck.. dari segmen yg sama jugak ..
    http://yoorinmelacolea.blogspot.com/2015/05/segmen-cash-rm500-2015-by-aku-penghibur.html

    ReplyDelete
  11. Salam "Aku Penghibur" saya dah follow syarat² itu... dan dgn rasminye telah menyertai segmen ini....ahaks
    http://rianalittlecuties.blogspot.com/2015/05/segmen-cash-rm500-2015-by-aku-penghibur.html
    semoga saya menjadi pilihan nye..ahaks

    ReplyDelete
  12. all the best buat ktk n kmk
    moga ada rezeki kita duak dlm segmen tok

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum..Kak Sue singgah sini dari segmen yg sama..done follow n good luck ye.. :)

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum..Kak Sue singgah sini dari segmen yg sama..done follow n good luck ye.. :)

    ReplyDelete
  15. Singgah sini.. morning :))

    http://aisyahambris.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum dan salam perkenalan ^^
    Singgah dr segmen sama..
    Semoga berjaya..
    Follow sini tau..jom singgah blog cik anis pula ^^

    ReplyDelete
  17. DSYS : http://jmbelog.blogspot.com/2015/05/segmen-cash-rm500-2015-by-aku-penghibur.html

    ReplyDelete
  18. Sponsor berblogwalking.. Hehehe

    Papaglamz.com ada menganjurkan segmen JOM CATWALK BERSAMA PAPAGLAMZ

    ReplyDelete
  19. Hai, saya singgah dari segmen yang sama.. semoga berjaya :)

    http://darikacamataseorangwanita.blogspot.com/2015/05/segmen-cash-rm500-2015-by-aku-penghibur.html

    ReplyDelete
  20. singgah dari segmen yg sama .. hehee http://www.ciksepet.com/2015/05/segmen-cash-rm500-2015-by-aku-penghibur.html

    ReplyDelete
  21. Singgah dari segmen yang sama.. Good Luck ! ^.^

    Nak jadi sponsor contest Ira tak ? Hope sudi :)
    http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/05/pencarian-sponsor.html

    ReplyDelete
  22. salam singgah dari segmen cash sama . goodluck :)

    http://www.blogparihh.com/2015/05/segmen-cash-rm500-2015-by-aku-penghibur.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)