Skip to main content

Blog bermasalah

Bila buka blog guna Internet Exporer


Bila buka blog guna Mozilla Firefox
 

Kenapa bila buka guna Internet Explorer keluar coding camtu kat page ek? Bila guna Mozilla Firefox ok, tapi iklan nuffnang x keluar.. ada sesiapa yg tau x pasal ni ek? pertolongan anda amat diperlukan.. kesian blog sakit.. :(


 

Comments

  1. Rasanya sebab code Nuffnang, try buang code Nuffnang jadi ke tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah try.. msh jugak x dpt aritu.. bila buang theme baru ok.

      Delete
  2. Replies
    1. dah cuba aritu. rasanya coding theme yg bermasalah..

      Delete
  3. Salam singgah sini ejulz....Sabar yer....semoga masalah yang berlaku kat blog ejulz dapat di atasi.... maaf akak tak dapat nak bantu sebab akak kurang tau bab ni...

    ReplyDelete
  4. masalah problem ni...moga cepat2 sembuh.

    ReplyDelete
  5. sekarang ni lak x dpt baca blog sbb tulisan pun dah kaler hitam ... cuba tukar templete blog ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ok kot sekarang.. cuma dah malas nak letak background.. malas main coding.. hehe

      Delete
  6. kadang2 oke.. kadang2 tak.. Fiza pun tak dpt nak membantu.. cume mungkin kene tukar template yg simple2.. mana tahu jadi...

    ReplyDelete
  7. Kena tanya pada yang pakar tu...

    ReplyDelete
  8. Ni mesti coding kan Ejulz. Cube try mintak tlg sifu2 yg terror.. Huhuuu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)