Skip to main content

Tukar Nama Link Blog [25 FEB 2018]

Berkuatkuasa 25 FEB 2018 ejulz dah tukar link blog ejulz dari http://kampung-kameq.blogspot.my kepada http://ejulz.blogspot.my . Harap dengan bertukarnya link ni dapat memudahkan rakan2 blog semua mencari link blog ejulz.. hehe. Yang ada letak ejulz kat blog list tlg edit k.. tqq.. ^^

EJULZ

Blm ada masa nak design banner baru.. hehehe




Comments

  1. Tahniah.lagi mudah nak ingat. Lepas nih ada rezeki lebih boleh buat domain plak

    ReplyDelete
  2. Tahniah ye..ia lebih mudah nak ingat tu

    ReplyDelete
  3. wahhh.. guna nama sendiri. lagi komersial... tahniah...

    ReplyDelete
  4. ni okay sikit. senang orang ingat dan pendek

    ReplyDelete
  5. ha lagi senang nak igt..pendek kemas

    ReplyDelete
  6. Tadi klik link yang ejulz kasi terus keluar blog has been removed. Terkejut pulak kita

    ReplyDelete
  7. tahniahh. tak lama lagi bertukar domain pulak kan :D hehe. apa yang penting, konsisten blogwalking. konsisten update blog! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. blm mampu tukar domain.. hehe

      Delete
    2. takpe slow slow nanti update la domain pulak. hehe

      Delete
  8. wahhh
    tahniah dah ada domain sendiri
    terbaikkkk

    ReplyDelete
  9. stilll boleh jumpe ejuls...
    nama sndiri lagi ok kan bbanding yg dulu..
    lebih ohsem !

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)