Skip to main content

Giveaway by ejulz & shirven




Syarat2 Penyertaan Giveaway by ejulz & shirven

1. Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia sahaja;
2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway by ejulz & shirven". Letak banner di atas dan backlink ke post ini;
3. Follow blog ejulz dan shirven;
4. Follow IG ejulz dan shirven;
5. Tinggalkan penyertaan korang dan nama IG di post ini;
6. Pemilihan pemenang dengan menggunakan random.org dan hadiah RM20 untuk seorang pemenang.

Tarikh Tamat : 15 OGOS 2020

SENARAI PESERTA

33. ANDA

Comments

  1. rugi kak xde accig..kalau xboleh cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je join. segmen santai2 je ni bagi meraikan sahabat2 blogger :)

      Delete
  2. bismillah..

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-shirven.html


    joinn :D

    ReplyDelete
  3. saya joined ye ...

    https://zieyaweasley.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ig : atie_zieya

    ReplyDelete
  4. Tahniah
    Mudah2an meriah sambutannya

    ReplyDelete
  5. saya join ya =)

    https://at-tarmizi.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirvenk.html

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. boleh. segmen santai2 je ni. jgn lupa follow blog shirven kalau belum :)

      Delete
  7. Naim join

    https://pemudattbc.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ig : naimttbc

    ReplyDelete
  8. Bissmillah...

    Njwa join ye :)

    https://njwajaff.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    Ig: jue_jaff

    ReplyDelete
  9. Shu join :)

    https://www.ibucida.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  10. join gak

    http://www.zianaeunos.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ig: zianaeunos

    ReplyDelete
  11. Support genk sarawak aok!

    https://www.aienienka.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  12. join.

    https://www.vitaminwawa.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  13. join sini ye

    https://www.farhanajafri.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  14. Goodluck kepada semua yg join :)

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. ada mood join! heheh

    http://www.anakdenesor.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  17. Done join n done follow IG..!

    https://cikyatiedotcom.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ig: https://www.instagram.com/nurhayati_ishak/?hl=en

    ReplyDelete
  18. JOIN https://jm2u.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven-15-ogos-2020.html

    ReplyDelete
  19. Om join juga :)

    http://www.ombakbergigi.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  20. Sha joint
    https://kasihkuamani.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  21. Cik TK join!!!

    https://tetikusmerah.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  22. sudah join

    https://sheilaarshad.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  23. nieyl join...

    https://www.nieylanadia.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  24. Wahh ramai join. Good luck semua

    ReplyDelete
  25. Hi. Ika join ya :)

    https://ikashoid.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  26. tahniah & all the bet utk semua!

    ReplyDelete
  27. Best ni.. nanti mama join ye

    ReplyDelete
  28. ummi da join ;)
    http://nurasyiqin201.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  29. shida join =)
    http://www.duniashida.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  30. Saya join!
    https://unprivatediarytyping.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ig : xinxzmi

    ReplyDelete
  31. https://thejagungspirasi.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ig: aimansallehh

    ReplyDelete
  32. https://sitiyangmenaip.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ig : sitiyangmenaip

    ReplyDelete
  33. Mama.join ye Ejulz

    http://www.mamapipie.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ig addahus
      Mama.dah lama friend dgn Ejulz fan shirven

      Delete
    2. Terima kasih sudi join #25

      Delete
  34. saya join

    https://ejulz.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    IG: radhia87

    ReplyDelete
  35. joinnn

    https://www.mialiana.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ig - @mialiana

    ReplyDelete
  36. Salam. Done join here;
    https://ainaasuhaimi.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  37. saya join..

    https://mulan-sahbanu.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ig- @miss_syahbanu

    ReplyDelete
  38. saya join

    https://heartlesshans.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
  39. Ejulz, saya join juga ya... https://weolls.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. IG saya: https://www.instagram.com/de_alif_shoppe

      Delete
    2. Terima kasih sudi join #31

      Delete
  40. Salam ejulz, saya join tau!

    ig- @ainaamirr

    https://ainaamirkhan.blogspot.com/2020/08/giveaway-by-ejulz-shirven.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)