Skip to main content

Giveaway by ejulz & raydah



Syarat2 Penyertaan Giveaway by ejulz & raydah

1. Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia sahaja;
2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway by ejulz & raydah". Letak banner di atas dan backlink ke post ini;
3. Follow blog ejulz dan raydah;
4. Follow youtube ejulz dan raydah;
5. Tinggalkan penyertaan korang di post ini;
6. Pemilihan pemenang dengan menggunakan random.org dan hadiah RM20 untuk seorang pemenang.

Tarikh Tamat : 15 OKTOBER 2020

SENARAI PESERTA:

23. TAMAT

TERIMA KASIH SENTIASA SUPPORT EJULZ..


Comments

  1. join ya

    https://www.kasihjuju.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  2. join!

    https://thejagungspirasi.blogspot.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum... Naim join

    https://pemudattbc.blogspot.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  4. NAMPAK MUDAH SYARATNYA KAK CUBA JOIN YA
    https://karyaku-paridahishak.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum wbt,saya join dan support..

    https://www.shikinrazali.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  6. om join
    http://www.ombakbergigi.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  7. Ika join ya.

    https://ikashoid.blogspot.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  8. join ye :)

    https://www.tiarasaphire.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  9. join sini ye :)

    https://www.farhanajafri.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  10. join sini juga ye :)

    https://cikroxa.blogspot.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    https://bycikroxa.blogspot.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  11. wahh good luck semua.. nanti ada kesempatan Cik TK join

    ReplyDelete
  12. Cik TK join sekali!!!

    https://tetikusmerah.blogspot.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  13. Mama join ye

    http://www.mamapipie.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  14. bismillah

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    youtube : La Dolce Ame

    ReplyDelete
  15. i joined ya :)

    https://zieyaweasley.blogspot.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    youtube : Atie Zieya

    ReplyDelete
  16. Good luck and all the best ye semua :)

    ReplyDelete
  17. Saya join jugak :)

    https://www.youthayuju.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  18. saya join :)
    https://salinasafea.blogspot.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  19. https://karyaku-paridahishak.blogspot.com/2020/10/giveaway-by-ejulz.html#comment-form

    ReplyDelete
  20. Hi, LH join ya

    https://inilampuhijau.blogspot.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  21. Joined

    https://www.faizzahamir.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  22. join

    https://belogsjm.blogspot.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  23. http://www.aimisyahirah.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  24. JOIN

    https://jm2u.blogspot.com/2020/10/giveaway-by-ejulz-raydah.html

    ReplyDelete
  25. Saya pun join juga this segment. hehe.. Nak jadi blogger terpantas dan berpeluang menang hadiah misteri dari saya? Jom join my segment http://www.aimisyahirah.com/2020/10/segmen-10-blogger-terpantas-by-misya.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)