Skip to main content

Kek Cheese Oreo

Alhamdulillah.. semua bahan nak buat kek cheese oreo dah cukup.. hehe

Antara bahan yang diperlukan :

- Cream Cheese Anchor
- Susu Dutch Lady
- Biskut Saltcheese
- Oreo
- Susu tin








Dan antara yang penting, kene ada:


Haaa.. mixer.. sanggup beli semata2 nak buat kek cheese ni.. hehe

Cara buat senang je..


1. Gaul 1/2 kg cream cheese bersama 1 tin susu pekat hingga sebati.


2. Sementara tunggu cream cheese dan susu sebati,  sapu majerin kat bekas yang nak digunakan supaya x melekat adunan nanti..


3. Sediakan air susu dutch lady.. utk apa?


Air tu untuk rendam biskut saltcheese.. jangan rendam lama sangat..


4. Biskut yang dah direndam tadi susun dalam bekas..


5. Lapiskan adunan cream cheese dan susu yang telah sebati tadi..


6. Lapiskan pula serbuk oreo untuk dijadikan satu lapis.. Dan ulang buat lapisan biskut saltcheese dan adunan cheese sehingga habis..

tu je.. dah siap.. :)


tQ si Lala sebab sudi poskan saltcheese dari sarawak.. ^_^


Tolong ejulz klik SINI dan SINI k.. Tabung nak kawen.. hehe. Jumlah nuffnang yang ejulz kumpul setakat ni..RM16.88.. hehe.. tolong klik iklan ejulz k.. hehe



Stok minyak angin aromaterapi Fresh Care dah sampai.. siapa yang berminat boleh bgtau ejulz k.. ^_^


Comments

  1. untungnya...siap dah tek...hihi....lepas tok dapatlah join makan tok...hihi...

    cik akak dah klik dik :)

    ReplyDelete
  2. kek cheese oreo..makanan feveret tu...sedap

    Jom terjah sini Cakap tak serupa bikin

    ReplyDelete
  3. Share resepi plizzzz, atau antar jek sket kat akak. Bkn jauh pun

    ReplyDelete
  4. wahh mcm seng je nk buat ni. perlu cuba nanti. hihi. haz dh klik tbung untuk duit raya. haha

    ReplyDelete
  5. nyamannyaaaaa..pos sitok juak..nyum nyum

    done klik semua iklan nuffnang ktk..hope makin nait..selamat menabong ejulz

    ReplyDelete
  6. im newbie here and already follow u...cheese kak mmg sedap...^_______^

    ReplyDelete
  7. wah!! sedapnya..nanti nak cubalah..time kcih..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu biskut tu ganti ngan biskut len bleh tak?

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)