Skip to main content

MASA: dahulu dan sekarang

x berasa hari berlalu.. x berasa jugak rupa2nya dah 3 hari x post entry.. hehe.. terlalu banyak urusan dan rutin harian.. pagi2 awal dah pegi kerja.. lewat2 petang baru balik rumah.. dah balik rumah spend time dengan family.. lebih2 lagi isteri tercinta.. hehe :)

kalau dulu masa bujang tempat kerja dekat.. Pagi2 sempat post entry. hehe.. mlm2 mmg BW memanjang je keja. hehee.. tapi sekarang banyak komitmen. tapi ejulz masih bersyukur sebab masih diberi peluang dan masa untuk berehat dan bersosial di dunia luar maupun di alam maya ni.. cuma mungkin dah x dapat sekerap dulu..





Berminat nak dapatkan minyak angin aromaterapi FRESH CARE?



*Arini berjauh dengan Si Lala.. dia ada mesyuarat di luar kawasan.. harap2 tugas berjalan lancar.. Gudluck k.. Si Lala, makseh sbb terimak kmk seadanya.. <3 i="">

Comments

  1. sama la kmk..dah ada anak tok kurang kmk bw, just selalu update blog jak. tp mun balit kpg alu sunyi sepi blog kmk

    tahniah..dah kawen..moga ktk n wife bahagia hingga jannah..dimurahkn rezeki..cepat2 ada baby..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. Insyaallah.. amin.. doa2 jk k.. tq

      Delete
  2. alhamdulillah dengan rezeki hari ini :) yg penting kita dh usaha sebaik mungkin :)

    ReplyDelete
  3. cepatnya masa berlalu dan berubah =)

    ReplyDelete
  4. hai..saya singgah.. thanks singgah blog saya juga :D

    ReplyDelete
  5. Tak pe ... Buat ikut kemampuan, jangan paksa. Kang stress plak ...

    ReplyDelete
  6. atur jdual bleh balance sket but utamakn tnggjwb yg tu pnting.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)