Skip to main content

Sabtu punya cerita (13 Ogos 2016)

Pagi2 masak martabak maggie.. hehee.. belajar buat dari wife, Si Lala.. hehee.. lepas bekfes hantar Si Lala g keja.. Kesian diorang kene task force masa cuti hujung minggu ni.. Dah la xda gaji.. tapi xpa la diberi makanan percuma..

Lepas hantar Si Lala terus ke Serian, ambik Samsung Note 8 ejulz yg rosak.. tokey kedai bgtau x dpt repair. ermmm.. dah la perjalanan jauh.. Kalau ada sape2 yang guna Samsung Note 8 stuck kat logo samsung bila on tau cara repair boleh share kat ejulz k. tq. Susah xda whatsapp.. nak kerja susah.. nak buat bisnes Fresh Care pun susah.. risau takut customer order guna whatsapp..  buat masa ni ejulz guna hp biasa je dulu.. kalau nak order boleh sms @ call 0168500565 k..

apa itu Fresh Care? Fresh Care tu minyak angin yang ada pelbagai bau dan aroma.


Ni la minyak angin aromaterapi Fresh Care..


Klik sini 


Comments

  1. singgah follower : 1929
    http://belogs.blogspot.my/2016/08/wajah-baru-2.html

    ReplyDelete
  2. memang risau if phone problem.
    terutama kalau anak & asben aida jauh.
    risau...

    ReplyDelete
  3. susah gak tu sebab nak setel hal bisnes kan..

    ReplyDelete
  4. kena cari yg supplimentary lah kot ejulz :)

    ReplyDelete
  5. coba antar kede telefon rah jalan ban hock ok ann kuching phone repair. kede ya setakat sik menghampakan harapan mun pasal henpon. coba jangan sik coba

    ReplyDelete
  6. memang sedap bau dia.. lepas tu rasa sejuk je kalau sapu di leher..

    ReplyDelete
  7. minyak wangi tok 'panas giler' dalam fanpage kmk..ada jk org tanyak mok beli, mok order. sebab sebelum tok kmk pernah review myk tok lepas beli. kmk mdh sidak xda kmk jual. mun nk bli kmk berik link fb ktk..hope bisnes ktk maju. glemer eh myk tok

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)