Skip to main content

Roti goreng inti mentega vs Fruity Cheese

Semalam (19 OGOS 2018) wife & mak ejulz ada projek buat roti goreng inti mentega. Mak ejulz teringin nak makan. Wife ejulz pun tolong la mak buat roti tu.. heHee






Ejulz pulak buat Fruity Cheese.. Hehee..








Perlu penambahbaikan kalau nak buat fruity cheese ni.. hehe. 



Comments

  1. Nyaman eh mkn time² time tok..

    ReplyDelete
  2. terliur nya tengok. tengah panas dapat ni sedapnya

    ReplyDelete
  3. ada resepi tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. fruity cheese senang je..

      1. kacau krim cheese, 1/2 tin susu pekat & 1 tin cair hingga sebati.

      2. letak biskut kering, buah2an dlm tin (asingkan air. x guna), dan cheese yg telah dikacau tadi..

      siap. hehe

      Delete
    2. terliur ja nampak.. :D ada masa boleh try fruitycheese ni. tq2

      Delete
  4. wah rajinnya. Fruity cheese tu kalau sejuk sejuk mesti sedap kan...

    ReplyDelete
  5. yohh nyaman ehhh.. hurmm bila gik nak ada masa free bermasak macam tukkk..btw dah add ktk dlm bloglist kmk. hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. makseh.. dah masok dlm bloglist ctok juak :)

      Delete
  6. rajinnyaaa...nnt share la resepi roti goreng tu

    ReplyDelete
  7. Sedapnyaaaa.... Terliur sis tengok.
    Follow back :)

    ReplyDelete
  8. Nyaman tok arr, mkn santai2 nanga tv

    ReplyDelete
  9. dua dua sedap dan menyelerakan.

    ReplyDelete
  10. Dua2 nmpk sedap.. Share la resepi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sudi follow blog ira. Follow back :)

      Delete
    2. Insyaallah. nanti minta resepi kat mak n wife.. tq :)

      Delete
  11. suka roti goreng tp inti kacang merah..wah fruity cheese mcm cocktail

    ReplyDelete
  12. Murni suka juga roti goreng tu..selalu beli dekat kantin

    ReplyDelete
  13. hantar satu bekas ke rumah rabia hehehe..sedappnya.

    ReplyDelete
  14. fruity cheese? wow!
    sedap dgr di telinga.
    resepi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. fruity cheese senang je..

      1. kacau krim cheese, 1/2 tin susu pekat & 1 tin cair hingga sebati.

      2. letak biskut kering, buah2an dlm tin (asingkan air. x guna), dan cheese yg telah dikacau tadi..

      siap. hehe

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)