Skip to main content

Aktiviti Hujung Minggu

Dalam kesibukan menjaga baby di hujung minggu, sempat lagi buat aktiviti ni.. hehe

Aktiviti apa?  Ejulz buat aiskrim laa.. Asyik telan air liur je tengok iklan aiskrim, jadi ejulz buat la aiskrim sendiri.. Puas hati.. hehe.

Ejulz buat aiskrim cumi dan choki-choki.. ^_^



Selesai je buat aiskrim ni, ejulz terfikir nak buat side income..  Side income santai2 la katakan.. Rasa nak jadi 'tokey' aiskrim la pulak. hehe


 "Coba sekali, tauk belalak agik!!!"

Maksudnya,

"Cuba sekali, pasti nak lagi!!!"


*Semoga dimurahkan rezeki baby In.. ^_^

 



 

Comments

  1. wahh sedapnya. done follow sini. jemput singgah baca new post di blog saya ye https://nurulnajihah38.blogspot.com/2019/01/new-year-new-goals-i-2019.html

    ReplyDelete
  2. Nyaman eh. Bagus idea ya. Coba jual dolok. Hehe... Mesti laku ya.

    ReplyDelete
  3. Wah.. terror.. Memang boleh buat sebagai pendapatan sampingan nie..

    ReplyDelete
  4. yang add choki choki tu memang sedap. pernah try buat :)

    ReplyDelete
  5. Sedapnyaaa... dah lama tak makan aiskrim cenggini....

    ReplyDelete
  6. Tahniah anda top komentar di blog rabia pada bulan januari ini. TQ sudi blogwalking blog rabia.

    ReplyDelete
  7. Sedapnya...
    Saya suka ice cream kacang hijau

    ReplyDelete
  8. sedapnye, terliurrr kite tengok

    ReplyDelete
  9. Terliur tengok lebih lebih lagi tengok yang ada hijau kat aiskrim tu

    ReplyDelete
  10. Hari 2 dah pernah save resepi tp tak buat2.haha.bagus la ejulz siap jana pendapatan lg.semoga murah rezeki yer

    ReplyDelete
  11. Sedappnya, lagi2 tengah musim cuaca terik ni. Kalo jual, confirm laku. Done follow. Jemput singgah my blog ye www.mrsenoxis.blogspot.my

    ReplyDelete
  12. Hahaa... kamek endang gila mkn ice cream keda tok, mmg boleh buat side income, smoga murah rezeki ejulz

    ReplyDelete
  13. coba jak..up iklan kat FB nun, rami yang akan order...kawan kamek polah juak bisnes aiskrim tok..kadang sehari 1000 pcs nya polah untuk order majlis orang kawen..

    ReplyDelete
  14. Amboii mcm sedap tu. Nak buat juga untuk anak-anak.

    ReplyDelete
  15. Comelnye ais krim.. bagus buat pendapatan sampingan mcm nie.. semoga rezeki baby Iz bertambah lagi..

    ReplyDelete
  16. Alahai sedapnya aiskrim.. tu Bahasa Sarawak ke ejulz

    ReplyDelete
  17. bagus ape side income tu..cuaca pula tgh panas sekarang ni

    ReplyDelete
  18. Aiskrim choki2 tu anak-anak suka tapi ibunya ni tak bersedia nak membuatnya lagi dek sibuk dengan rutin harian.. :( hehehe.. ada je alasan.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)