Skip to main content

Kasih anak papa

 


 Maafkan papa & mama sayang.. Dalam sehari berapa jam jak dapat main ngan baby In.. Agik2 papa yang keja jauh tok.. sejam perjalanan ke tempat keja.. sejam pegi, sejam balit.. ermmm..


**Maaf yer sahabat2 blogger semua. Ejulz x dpt nak bw kat blog korang buat masa ni.. sibuk sangat minggu ni.. Terima kasih sebab masih sudi singgah di blog ejulz yg x seberapa ni.. 







Comments

  1. Moga Allah mudahkan untuk luangkan lebih masa dengan anak ya..aamiin.

    ReplyDelete
  2. Its okay... take care your cute baby ya sis :)

    http://www.imaginasiklasik.com

    ReplyDelete
  3. takpe kami paham... kita masing2 ada tuntutan kerja n urusan seharian

    ReplyDelete
  4. dulukan mana yg penting ya..

    Btw, dah update dalam blog list untuk SEGMENT BLOG LIST AZLINDA ALIN 2019. Tahniah terpilih :) !

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. ejulz masukkan dlm list ejulz jugak :)

      Delete
  5. Comelnya baby.. mrs pip bw sini juga ..

    ReplyDelete
  6. satu hari nanti bila anak dah besar dan baca post ni dia akan faham besarnya pengorbanan tuan =)

    ReplyDelete
  7. Alololo comel je anak ejulz. It's okay bro, harap2 dapat lebih luangkan masa lebih utk wife and your kids. Keep hustling 💪💪💪

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete
  8. Semoga baby membesar dengan baik dan sihat ye..

    ReplyDelete
  9. x pe...berkorban utk keluarga bsr ganjarannya

    ReplyDelete
  10. utamakan yang penting..kamek pun baruk berkesempatan mok blogwalking tok

    ReplyDelete
  11. Alolo comrlnya baby semoga jadi anak yg berbakti kpd org tua ye nak

    ReplyDelete
  12. Sik pa ejukz, buat yang penting dolok. Semoga semua berjalan lancar

    ReplyDelete
  13. Alololo.. kesian baby ya.. semoga dipermudahkan segala urusan..

    ReplyDelete
  14. dulukan yang penting..!! kerja hakiki.
    blogwalking bila ada masa =)

    ReplyDelete
  15. Samalah kita..sebab dah lama sangat tak bw malam ni kita pulun mana yang sempat hebe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)