Skip to main content

Giveaway zalin onceitalk.com

Waaaa... dah lama rasanya x join  GA.. join contest.. sibuk sgt2.. sory la kpd yg penah tag ejulz, kalau ejulz x join tu.. Ejulz sibuk sgt2.. Ni baru ada masa sikit nak join.. Ejulz suka join bukan nak menang pun, tapi nak tambah kenalan dlm blog ni.. kalau menang tu advantage laa.. hiHi


ok, kali ni ejulz nak join GA zalin... makseh byk kepada Jiwa Lara sebab sudi tag ejulz.. Makseh kitak.. :)


nak join? sila terjah blog zalin utk maklumat lanjut k.. :)

kali ni nak tag:






Tarikh tutup: 12 April 2011

Comments

  1. sma2 ejulz..xtauk g mok tag kt sapa..dh la follower x rami..maklum la bru ja dlm dunia blog tok..hihi..

    ReplyDelete
  2. Jiwa Lara : xpa.. insyaallah klk rami la kenalan.. :)

    ReplyDelete
  3. yea!!!goodluck..

    hurm..betul tue.dpt tmbh kenalan.hahahaahahaha

    tapi kalau dpt tue, kongsila...hhahhaa

    ReplyDelete
  4. yerrrrr deah! Asa malas mok jawab..haha

    ReplyDelete
  5. Nur Liyana: dapat ape yana? dapat kenalan? nak kongsi kenalan ke? heHe :P

    ReplyDelete
  6. Bee: sukati ktk.. xda paksaan.. hehe :P

    ReplyDelete
  7. Gud luck !!

    Jom join GA NELLY N MAS ...siapa tau anda pemenang ..:)

    ReplyDelete
  8. insyaallah nelly.. t ejulz join..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)