Skip to main content

Google Adsense vs Nuffnang

Alhamdulillah.. dah ada nampak iklan 'google adsense' kat blog. Tapi yang peliknya link nuffnang terus x nampak. Walaupun sebelum ni dah lama x nampak iklan nuffnang kat blog ejulz, tapi link masih ada. Ejulz x berapa arif sangat pasal setting Google Adsense dan Nuffnang ni. Kalau korang ada info berkenaan ni boleh share kat ejulz k ^_^

Antara iklan yang terkesan setakat ini:






Semoga dimurahkan rezeki buat semua sahabat blogger ejulz.. Amin






Comments

  1. Kmk ok jak Nuffnang, walaupun ada adsense.. Coba ktk setting balit. Bln tok ada juak iklan nuff on going eh... Cuma nya mcm chipmore jak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aok. bok lps setting marek.. kmk klik ada join GA marek terus xda keluar iklan nuffnang.. iklan GA pandei kuar..

      Delete
  2. same lah..zati punye Nuffnang pon xkeluar,maybe iklan adsense dan nuffnang xboleh dekat2 kot

    ReplyDelete
  3. Rasanya dulu ada deduak yea, kenek tok tah siney pergi. Dh berhijrah kalik πŸ˜‰πŸ˜‰

    ReplyDelete
  4. bestnya dah ada google adsense. Dari dulu apply tak dapat2 pun :(

    ReplyDelete
  5. Kinah dah lama tak pasang nuffnang. Sekarang ni tumpu adsense jer. Tahniah ejulz dah ada adsense. Jom kita menabung dengan adsense pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ejulz baru ternampak kemunculan GA ni.. x berapa reti sgt setting2 ni hehe

      Delete
  6. macam lebih kurang jer..hihi

    ReplyDelete
  7. Semoga dimurahkan rezeki buat ejulz...

    ReplyDelete
  8. Nuffnang memang sellu problem...kdg dkt phone tak keluae, dkt pc je kluar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat phone mmg x dpt rasanya.. kalau keluar kat pc kira ok la tu. :)

      Delete
  9. Rabia cuma terima e-mail daripada nuffnang.But iklan nuffnang tak berlegar2 dh kt blog ni.Maybe sebab tukar template blog kot.Lupa nk pasang coding nuffang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ejulz pun x berapa pandai sgt bab2 setting ni..

      Delete
  10. nuffnang skrg ni sy tgk mcm sendu je hahahaha

    ReplyDelete
  11. Tahniah..selamat mengumpul duit tabung.

    ReplyDelete
  12. tahniah...dah boleh menabung nih....

    ReplyDelete
  13. nuff aida da tak brape syok mcm dulu kala.
    adakah sebab G.A da masuk kat blog?
    ntah la.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)