Skip to main content

Segmen Bloglist 2018 A Secret Journey

https://sherlyanna97.blogspot.com/2018/07/segmen-bloglist-2018-secret-journey.html 

Jom suppor blogger Sherlyanna97 .. ^_^

 Cerita tentang diri?

Ermmm.. tak tau nak cerita tentang diri ejulz ni. hehe. Ejulz anak ke 4 dari 4 adik beradik. Ejulz seorang yg simple je.. Suami kepada seorang isteri. hehe. Insyaallah akan jadi seorang ayah. Doakan ejulz dan isteri k. Ejulz suka bersukan. Antara sukan yang ejulz minati adalah futsal, bola sepak, badminton dan tenis. Nak kata pandai main xde lah. minat je. Suka keluar peluh. Nak sihat katakan. hehe.. 

Ejulz suka buat kerja partime bagi menambah pendapatan.. Niat nak bagi sedikit kesenangan kepada kedua ibu, isteri dan Insyaallah kepada anak2 nanti :)

Kalau boleh ejulz nak kumpul blogger2 area Kuching ni. Boleh buat event @ fun meeting.. Main boling ker, tengok wayang ker ramai2. heehehee


Comments

  1. bagus rajin cari pendapatan sampingan.. smoga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  2. good luck Ejulz..waktu muda2 ni la kena extra rajin cari pendapatan lebih, asal halal untuk isteri dan anak2 kan

    ReplyDelete
  3. Semoga dipermudahkan perjalanan hidup ejulz

    ReplyDelete
  4. good luck ejulz dan selamat menimang cahayamata

    ReplyDelete
  5. Semaga dipermudahkan buat Ejulz dan sekeluarga :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)