Skip to main content

Siapakah bakal pemenang???

SIAPA BAKAL MENJADI TUAN KEPADA HADIAH NI???

1. buku "Tambah Duit Dengan Kerja Partime" yang ditulis oleh Mohd Aliff Mohd Nor untuk seorang pemenang.

2. 1 tudung untuk seorang pemenang..

Image may contain: 1 person, standing

3. RM30 kepada seorang pemenang..



+



4. topup RM10 kepada 2 orang pemenang..


5.  RM20 kepada seorang pemenang..





6.  pencil case kepada seorang pemenang



Masih sempat lagi kepada yg belum join. Esok 31 Julai 2018 jam 1159 tgh malam tamat. hehe

Sape belum join klik SEGMEN..



Comments

  1. siapakaaah yang bertuah itu.. dup dap dup dap..

    ReplyDelete
  2. Semoga berjaya kepada semua peserta... =)

    ReplyDelete
  3. Semoga berjaya kepada semua peserta... =)

    ReplyDelete
  4. tak sabar nak tahu siapa yang menang nie

    ReplyDelete
  5. Semoga ada rezeki pada semua. Good luck.

    ReplyDelete
  6. Untung kalau Bro yang dapat hadiah tudung hehe .. Good luck semua

    ReplyDelete
  7. siapakah yg bertuah tu.kalau sy menang.harap dpt buku tu

    ReplyDelete
  8. Beruntung siapa yang dah join.. ada masa boleh buat segmen atau kontest lagi

    ReplyDelete
  9. Good luck kepada semua peserta...

    ReplyDelete
  10. belum tamat, sempat lagi nak join :D

    ReplyDelete
  11. All the best untuk semua :)

    ReplyDelete
  12. Siapakah gadis/jejaka bertuah itu? 😁😁😁

    ReplyDelete
  13. Harini 31hb. Cepat cepat join semua!

    ReplyDelete
  14. woww bestnya hadiah2 nya. Insya Allah ada masa Qekra nak join.

    ReplyDelete
  15. Tidak sabar tunggu siapa yang bakal menjadi pemenang

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)