Skip to main content

Carrom online






Layan game carrom digital.. hehe

Sementara menunggu majlis tahlil arwah pakcik sempat lagi layan 1 game lawan anak sedara 😂



Comments

  1. Kenek tok dh sik perlu beli mainan nok bena2 kan, clik kat tipon je semua ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya la.. haha.. tp x dpt lawan feel nak bena2. hehe

      Delete
  2. WAH MMG RALIT MAIN GAME ONLINE

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang.. tapi kalau anak dah berbunyi di sebelah kene tinggalkan online. hehe

      Delete
  3. Hujung jari sekarang nikan..mudah..

    ReplyDelete
  4. carom pun dah ada online.. tak payah usung papan besar gedabak tu lagi... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tp rule dia x mcm main yg betul2 tu. hehe

      Delete
  5. wahhh skrg ni mcm2 game online yek, dana nih game carom betul pun tak reti main... tp yg online ni tak tau lah...
    cuma bestnya jari takla sakit mcm jentik carom betul tuh heheheh

    ReplyDelete
  6. tu dia carrom online..dulu kecik kecik men la carrom yg besar gedabak tu.tapi lagi rasa meriah haha

    ReplyDelete
  7. wow carrom online pun ada ya zaman skrg

    ReplyDelete
  8. wahhh nk jentik cam ne tu hehehe

    ReplyDelete
  9. kecik2 dolok nang main benda tok mun datang opis bapak kamek...tapi bukan online lah..yg offline mpun..hahaha

    ReplyDelete
  10. carom pun dah ada online..wah boleh cuba ni. memang minat main carom.

    ReplyDelete
  11. hahaha tak best sangat lah online sebab board kecik

    ReplyDelete
  12. Carom. Pun ada online ye.. Apa je yg tak ada skang ni. Semua hujung jari hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian A : Set Kombo 4 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Hijab Xtender -FREE Postage -Malaysiaku Tercinta String Beg -Discount Card -Merdeka Xclusive Box Varian B : Set Kombo 3 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Merdeka Xclusive Box -FREE Postage terhad (10 pagi - 10 malam sahaja) p/s : Semua ni hanya akan dapat jika anda membuat belian sebanyak 3 - 4 pek pada 30 OGOS 2021 Tempoh Promosi : 30 ogos 2021(12am - 11.59pm) Tarikh Postage : 1 -5 september 2021 TUNGGU!!!!!! ADA LAGI.. JOM Grab promo FREE Postage SEMENANJUNG & diskaun POSTAGE SABAH SARAWAK !! Untuk belian 4 pek dan keatas secara automatik anda akan nikmati diskaun postage ke seluruh Semenanjung Malaysia dan diskaun postage ke Sabah Sarawak tau. Istimewa sebagai penghargaan dari kami kepada anda kerana memborong dari kami Masukkan kod kupon dibawah ini u

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)