Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Friday, 13 March 2020

Pelan Rumah Banglo 1 Tingkat TERBAIK

Siapa yang tidak mengimpikan sebuah rumah sendiri kan? Mungkin ada yang sudah mempunyai rumah sendiri. Dan mungkin juga yang masih belum mempunyai rumah sendiri. Ejulz sendiri pun belum mempunyai rumah sendiri. Insyaallah kalau ada rezeki adalah rumah sendiri satu hari nanti. Dalam dilema membeli atau membina rumah ni banyak faktor yang difikirkan. Antara faktor yang paling dititikberatkan adalah kewangan. Adakah pendapatan bulanan sudah mencukupi untuk membeli rumah. Kalau ada tanah pusaka pun perlu mempunyai pendapatan yang mencukupi untuk membina rumah supaya perbelanjaan harian tidak terganggu.
Bila kita impikan untuk mempunyai rumah ni, haaa mulalah menggodek Mr. Google untuk melihat dan mencari harga rumah yang berpatutan. Hinggalah terjumpa web DAWAI BESI ni. Banyak rekaan yang menarik. Banyak-banyak rekaan rumah yang dibuat oleh Nas Nuri Construction Sdn Bhd ni, ejulz tertarik dengan rekaan di bawah ni.
Rekaan rumah banglo setingkat ini berkonsepkan alam semula jadi di dalam rumah.
  1. Rekaan rumah ini adalah setiap ruang di dalam rumah disambungkan antara satu sama lain dan bertumpukan pada elemen alam semula jadi di dalam rumah ini iaitu open courtyard.
  2. Rekaan open courtyard ini adalah terbuka dan hanya boleh dinikmati oleh pengguna di dalam rumah itu sahaja.
  3. Rekaan landskap courtyard itu terletak kepada cita rasa pengguna. Kemasan luaran rekaan ini bertemakan minimalis dengan minimalkan pengunaan corak dan coping.
  4. Disertakan juga rekaan 'light shelf' pada tingkap untuk melantunkan cahaya semula jadi luar masuk ke dalam ruang tertentu di dalam rumah ini.
  5. Dengan keluasan 5221 kaki²,rekaan banglo setingkat ini mempunyai 5 bilik tidur dan 4 bilik air.Rekaan ini sesuai di mana-mana sahaja lokasi tanah yang berbentuk segi empat sama tidak kira di bandar mahupun di desa.








Nak tengok contoh pembinaan oleh Nas Nuri Construction Sdn Bhd ni boleh layari facebook NAS NURI CONSTRUCTION SDN BHD

Contoh-contoh pelan rumah boleh tengok kat web DAWAIBESI




14 comments:

  1. menarik sangat design nya tu ^_^

    ReplyDelete
  2. kalau ada tanah dan ada wang..

    buat la rumah dengan cash..

    jadi head sik bisa hahahaha

    ReplyDelete
  3. terasa nak bina rumah satu lagi la.

    ReplyDelete
  4. menarik design dia. suka rumah ada laman terbuka kat tengah macam tu :)

    ReplyDelete
  5. cantiklah siap ada open space landscape dekat bahagian tengah rumah tu

    ReplyDelete
  6. belum mampu gik mok ada rumah kedirik

    ReplyDelete
  7. Nama :: Fitri Reza
    Email :: Fitrireza72@gmail.com
    Whatsapp :: +6285775967323
    Negara :: Indonesia



    Nama saya Fitri Reza dari Indonesia, saya pernah mengalami kesulitan keuangan yang sangat sulit di masa lalu dan saya telah ditipu oleh pemberi pinjaman palsu yang mengambil dari saya dan tidak pernah benar-benar memberi saya pinjaman, sampai baru-baru ini ketika saya mendengar tentang perusahaan (FEMI OTEDOLA LOAN FIRM), yang memberikan pinjaman nyata dan sah, setelah berpikir serius saya sampai pada kesimpulan dan mengajukan pinjaman, setelah beberapa langkah, saya menyelesaikan proses dan saya menerima pesan dari perusahaan bahwa saya pinjaman telah ditransfer, pertama saya berpikir itu adalah lelucon dan saya lari ke ATM dan saya memeriksa dan mengetahui bahwa itu benar dan saya bersumpah untuk membagikan ini kepada semua orang bahwa FEMI OTEDOLA LOAN FIRM adalah nyata dan mereka memiliki bukti untuk saya bahwa memang ada perusahaan pinjaman yang sah dan jujur di luar Indonesia. jika Anda saat ini menghadapi masalah keuangan dan Anda ingin perusahaan pinjaman yang dapat dipercaya membantu Anda, hubungi FEMI OTEDOLA LOAN FIRM hari ini dan dapatkan pinjaman dengan cepat ..

    Kontak
    Perusahaan :: FEMI OTEDOLA LOAN FIRM
    Email :: Femiotedolaloanfirm@gmail.com
    Whatsapp :: +1 (469) 464-5833
    Whatsapp :: +1 (806) 395-2203

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...