Skip to main content

Birthday giveaway by Mazuriah Mohamed

http://mazuriah.blogspot.com/2018/10/birthday-giveaway.html 

Jom join GA ni.. klik banner k. Syarat mudah je..

1. Follow blog mazuriah.blogspot.com Ejulz dah lama follow

2. Buat entry bertajuk 'Birthday giveaway by Mazuriah Mohamed'. Ceritakan serba sikit bagaimana boleh jumpa blog ini.  Macam mana boleh jumpa blog mazuriah.blogspot.com? Ejulz biasanya kalau BW kat blog sahabat2 blog ejulz, ejulz akan singgah n follow juga kat blog2 yang ada pada bloglist diorang atau yang komen kat blog diorang.. Kat blog siapa ejulz tak ingat.. Sebab banyak sangat blog yg ejulz singgah. hehe.. Alhamdulillah.. kalau dah follow tak berpeluang la nampak GA ni. hehe.. Apa2 pun ejulz ucapkan Selamat Menyambut Hari Lahir. Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan dan bahagia bersama keluarga tercinta..
3. Tampal banner penyertaan dan backlink kepada entri ini sahaja Done..
4. Tinggalkan link di ruang komen. Done..

Tempoh penyertaan sehingga 31 Oktober 2018. 10 hadiah istimewa akan diberikan kepada insan yang bertuah.


 

Comments

  1. Goodluck... Thanks info. Kejap gik ada masa maok juak join.

    ReplyDelete
  2. Best of luck, Ejulz.. Semoga ada rezeki untuk awak..

    ReplyDelete
  3. Terima kasih sudi join GA saya. All the best. Rajin Ejulz komen kat blog. :)

    ReplyDelete
  4. banyak BW ejulz ni sampai tak hingat ha ^^

    Syaza join juga http://www.vitaminsyaza.com/2018/10/birthday-giveaway-by-mazuriah-mohamed.html

    ReplyDelete
  5. Hai,jom join segmen saya!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/10/segmen-saya-nak-buku-free-by-cuya.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)