Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Friday, 5 October 2018

Pengalaman pertama keluarkan pendapatan Nuffnang


Alkisah ejulz yg tak reti sangat prosedur pengeluaran duit Nuffnang ni. Bila dapat Payment Advise melalui emel dari nuffnang, ejulz terus terus ke bank yg tertera kat Payment Advise tu. Bila pergi kat bank tu dengan niat nak bertanya je. Tapi pekerja kat situ macam taknak layan sangat, bagitau diorang tak pernah buat transaksi untuk itu. Siap tanya siapa bayar, kenapa diorang bayar dan macam2 lagi. Padahal dalam tu dah tertera nama Nuffnang. Ejulz pun cerita la pasal Nuffnang ni sebuah syarikat pengiklanan untuk blog dan bla bla bla.. Dengan riak muka dia seolah2 ejulz nak menipu diorang. Ejulz tenangkan diri. Hanya mampu tersenyum. Dan berterima kasih di atas layanan diorang. Ejulz bagitau, nanti ejulz rujuk kat nuffnang lagi. Rasa kecewa juga bila tgk layanan camtu. Tau la payment tu tak sampai seratus. Tak ribu2 ringgit.. Malas dah nak pikir. Bagi ejulz, ejulz cuma nak dapat pengalaman keluarkan pendapatan dari Nuffnang walaupun sikit.

Dalam seminggu lepas tu baru dapat cheque dari nuffnang. Pasal cheque ni pun satu hal. Ejulz tak pandai sangat. Pergi lagi kat bank yg ejulz pergi sebelum ni. Jumpa pegawai lain. Bukan yg sebelum ni. Pun dengan riak muka macam taknak layan. Ermm, tau la cheqeu tu bukan ribu riban. Dia bagitau diorang dah tak cash out cheque. Dia suruh pergi kat bank yg ejulz ada akaun. Terus ke maybank. Berbarislah ejulz kat kaunter pertanyaan. Alhamdulillah ada senyuman dari yg melayan. Walaupun bukan satu bangsa. Dia suruh tulis no acc bank dan no phone kat belakang cheqeu kemudian masukkan dalam mesin cheque. Dah siap tulis ejulz terus ke mesin cheque. Terkial-kial juga ejulz tekan mesin cheqeu tu. Almaklumlah tak pernah main messin cheqeu ni. Hehe. Tiba2 tangan org yg beratur sebelah tekan skrin mesin tu. Cepat je tangan dia. Dah biasa main cheqeu la tu. Hehe. Bila dah menyala lampu kat tempat masuk cheqeu tu dia suruh masukkan. Alhamdulillah dah selesai. Ejulz hanya mampu tersenyum dan ucapkan terima kasih.


**Terima kasih juga kepada Nuffnang sebab sudi letakkan iklan kat blog ejulz yg tak seberapa ni..





32 comments:

  1. Tahniah ejulz. Kmk selalu pergi bsn jak. Ya pun laki kmk anta cheque pegi bank. Just tulis no. Akaun bank dan nama jak di belakang. Then berik dgn sidak.

    Sik hal ejulz... Pengalaman ya. Mun kita tauk x kita nanyak sidak. Bagus sik tauk daripada buat² tauk nak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya la.. dah nama kita x pernah dpt benda camya.. hehe

      Delete
  2. keje front desk patot nya mesra..haih mcm mcm jns org..aah ejul..klo pkai cek,mmg kne tulis no acc ngan no fon kat blkg..baik hati org sebelah yang tolong ejul tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal.. ejulz bukan tau sgt pasal ni.. hehe..

      Delete
  3. lama dah xmasuk website nuffnang ni. Iklannya pun xletak dah kat blog, kasi letak adsense plak hehe

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah Tahniah :)
    Semoga dimurahkan rezeki buat Ejulz

    ReplyDelete
  5. website nuffnang pun x dpt dijejaki skrg. ntah bape puluh dlm akaun nuff tu. hhuhuhu

    ReplyDelete
  6. kalau malas nak layan pertanyaan orang baik tak payah kerja.. apapun tahniah ye :)

    ReplyDelete
  7. haha benci la nuffnang ni. earning sikit gilaaa. lepastu prosedur agak leceh dan rumit

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far dari pengalaman pertama ejulz ni. prosedur tak leceh. mudah je. cuma makan masa. tapi kalau bab iklan kat blog tu mmg susah nak dapat..

      Delete
  8. saya join nuffnang since 2015 dan kali terakhir dapat tahun 2016. asampai sekarang ada rm40 tu je hahaha.. so tak ada pengalaman nak cash out hmm

    ReplyDelete
  9. Kikikiki... Teman pun tengah menunggu nak cash out Nuffnang... Hujung tahun nie dapat la... Nak menunggu duit Adsense, lambat lagi...

    ReplyDelete
  10. eee menyampah plak sy dgr perangai staf mcm ni....


    sy x cash out lg... biar laa dok dlm tu. nuffnang skrg pn mcm nk x nk je aktifnya... beza sgt dgn 3-4 thn lps..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. ssh nak dpt iklan skang ni..

      Delete
  11. Replies
    1. sikit je.. boleh la buat belanja minyak motorsikal seminggu :)

      Delete
  12. Alhamdulillah..ternyata ada rezeki di blog

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah.. Fiza pun dah lama tak cash out.. tak tahu nape angka dlm nuff tu tak bergerak2.. huhu

    ReplyDelete
  14. nuffnang da tak semeriah dulu kala.
    thn ni aida x kuarkan lagi.
    asben kata, akhir thn nanti baru kuar kan.
    buat byr zakat :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  15. tahniah..rabia punya nuffnang tak berjalan pun cashout.
    RM 0.50 tu je lah.Xgerak2 pun duit nya.

    ReplyDelete
  16. saya pernah keluar sekali je, lama jugak dah waktu kejadian tu. sekarang ni dalam acc nuffnang, berapa sen je. itulah amount bertahan bertahun2 lamanya :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...