Skip to main content

Pengalaman Pertama

Sepanjang kira2 dalam 8 tahun melibatkan diri dalam dunia blogger ni, inilah pengalaman pertama ejulz mendapat job berbayar. Ejulz percaya ramai lagi blogger kat luar sana dah cecah income ribu2 atau paling sikit ratus2 hasil dari berblog ni. Rezeki masing2.. Ejulz doakan agar semua sahabat2 blogger ejulz dimurahkan rezeki.

Pengalaman job berbayar pertama ejulz adalah kerjasama bersama traveloka.. Terima kasih kepada Puan Dahlia Ahad di atas kepercayaan dan peluang yang diberikan walaupun ejulz hanyalah blogger suam2 kuku.. hehe

 

Harap2 lepas ni ada rezeki dari nuffnang pulak.. ^_^ Hadiah dari sahabat2 blogger pun rezeki jugak.. Terima kasih ya sahabat2 semua ^_^


 


 Allah SWT berfirman:
“Katakanlah (wahai Muhammad): “Sesungguhnya Tuhanku memewahkan rezeki bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya antara hamba-Nya, dan Dia juga yang menyempitkan baginya; dan apa sahaja yang kamu dermakan maka Allah akan menggantikannya; dan Dia lah jua sebaik-baik pemberi rezeki,” (Saba’ [34:39]).



Comments

  1. Tahniah ejulz. Best kan blogging... Dapat jana pendapatan juak eh. 😊

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...tahniah..moga ini 1 permulaan yang akan ada nanti yang seterusnya....insyaAllah...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.. tahniah ejulz

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah rezeki.. kak liez pun br je aktif blog last year dan dpt rezeki paid review dr traveloka jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Rezeki awal.. ejulz 8 tahun baru dpt peluang :)

      Delete
  5. Waaa tahniah semoga terus sukses.. Del pun belum pernah lagi...yelah blogger baru..spe nak pandang..uhukk uhukk hahaha gurau

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene banyak cari peluang.. aritu pun ejulz ternampak post tanya sape nak bekerjasama dgn traveloka.. ALhamdulillah dapat.

      Delete
  6. tahniah ejulz, mana tahu lepas nie ada banyak lagi tawaran berkerjasama dengan ejulz , kalau MN nie lambat lagi kot hakhakhak

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, murah rezeki :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian A : Set Kombo 4 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Hijab Xtender -FREE Postage -Malaysiaku Tercinta String Beg -Discount Card -Merdeka Xclusive Box Varian B : Set Kombo 3 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Merdeka Xclusive Box -FREE Postage terhad (10 pagi - 10 malam sahaja) p/s : Semua ni hanya akan dapat jika anda membuat belian sebanyak 3 - 4 pek pada 30 OGOS 2021 Tempoh Promosi : 30 ogos 2021(12am - 11.59pm) Tarikh Postage : 1 -5 september 2021 TUNGGU!!!!!! ADA LAGI.. JOM Grab promo FREE Postage SEMENANJUNG & diskaun POSTAGE SABAH SARAWAK !! Untuk belian 4 pek dan keatas secara automatik anda akan nikmati diskaun postage ke seluruh Semenanjung Malaysia dan diskaun postage ke Sabah Sarawak tau. Istimewa sebagai penghargaan dari kami kepada anda kerana memborong dari kami Masukkan kod kupon dibawah ini u

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)