Skip to main content

Legend Of The Blue Sea


Layan drama korea bersama wife.. Lama dah tak tengok drama korea. Sekarang sambung lagi. hehe. Baru settle tengok episod 14 daripada 20 episod. Tak sabar nak tengok ending cerita ni.. hehe

Legend of the blue sea, mengisahkan pasangan kekasih dari kehidupan lampau yang bertemu semula pada kelahiran semula. Cinta seorang lelaki dan seorang duyung yang menempuhi pelbagai rintangan..





Comments

  1. dah tengok haritu tapi takhabis haha taktau bila nak sambung

    ReplyDelete
  2. Dah abis tengok! Enjoy dgn wifey ejulz 😊

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. x pasti baru @ lama. ejulz baru tgk. hehe

      Delete
  4. tak suka lee min ho so memang tak tengok. kenapa tak suka lee min ho? entah! dia takde salah apa pun dengan saya. ahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa.. x tgk pelakon pun. suka jalan cerita. hehe

      Delete
  5. pasal duyung ke...wah mesti best ni..nak download la

    ReplyDelete
  6. Teman masih tak terjebak layan drama Korea nie... tak ada masa la....

    ReplyDelete
  7. tengok first episode je lepas tu dah malas nak tengok..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. best cerita ni.. x serius memanjang.. ada part lawak jugak .ehehe

      Delete
  8. best cerita ni walaupun tak logik :D

    ReplyDelete
  9. Bestnya kalau dapat tengok tu tapi tak tak ada masa lagi nak layan huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian A : Set Kombo 4 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Hijab Xtender -FREE Postage -Malaysiaku Tercinta String Beg -Discount Card -Merdeka Xclusive Box Varian B : Set Kombo 3 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Merdeka Xclusive Box -FREE Postage terhad (10 pagi - 10 malam sahaja) p/s : Semua ni hanya akan dapat jika anda membuat belian sebanyak 3 - 4 pek pada 30 OGOS 2021 Tempoh Promosi : 30 ogos 2021(12am - 11.59pm) Tarikh Postage : 1 -5 september 2021 TUNGGU!!!!!! ADA LAGI.. JOM Grab promo FREE Postage SEMENANJUNG & diskaun POSTAGE SABAH SARAWAK !! Untuk belian 4 pek dan keatas secara automatik anda akan nikmati diskaun postage ke seluruh Semenanjung Malaysia dan diskaun postage ke Sabah Sarawak tau. Istimewa sebagai penghargaan dari kami kepada anda kerana memborong dari kami Masukkan kod kupon dibawah ini u

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)