Skip to main content

Miskin Seorang Ayah

Image result for miskin seorang ayah drama 

Layan cerita ni.. Sedih sangat2. Mengisahkan seorang ayah yang membesarkan anak dengan penuh kasih sayang. Sanggup menggadaikan segala harta untuk kejayaan anaknya.

Miskin Seorang Ayah


Comments

  1. baru je tengok cerita ni semalam dekat youtube. sedih yang part last dengan part ayah dia pinjam duit sbb nak hantar anak pergi belajar

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedih part anak bgtau mak ayah dia dah mati.. ermm

      Delete
  2. kisah pengorbanan ibubapa utk anak2 memang meruntun hati..

    ReplyDelete
  3. Part ni buat semua orang menangis. T^T

    ReplyDelete
  4. aduiii mun kamek nanggar mesti banjir rumah

    ReplyDelete
  5. Tengok dalam gambar pun dah sedih. Tak pernah tengok lagi cerita ni.

    ReplyDelete
  6. sy xboleh tgk cerita mcm ni nnt menangis je lbh...

    ReplyDelete
  7. Pengorbanan ibu ayah mestilah d'hargai. Berjayanya kita hari ini kerana doa ibu bapa.. Nice sharing.

    ReplyDelete
  8. Nieyl x leh ar tgk cter yg sedih² tentang org² tau, mak ayah ke...mesti menangis²

    ReplyDelete
    Replies
    1. ejulz suka tgk sorang2 kalau cter camni. hehe

      Delete
  9. kita tgk cerita ni.. sumpah sedih.. kesian ayah dia dh byk habis duit utk anak sampai tergadai harta semua.. anak dia dah kahwin dengan org kaya lupa semua ngaku anak yatim pula!

    ReplyDelete
  10. Sedih. Semoga kita semua dapat menjadi anak yang berjasa dan menghargai pengorbanan orang tua kita 😢

    ReplyDelete
  11. Tak boleh tengok dalam hati ada taman hehehehe...

    ReplyDelete
  12. alaa sayu hati kalo tengok citer cemni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. sbb tu suka tgk sorang2 kalau citer camni. hehe

      Delete
  13. teringat dengan ayah saya ..jg..kita pun akan ke tua juga..

    ReplyDelete
  14. sedihnya tgk cerita ni.. meleleh air mata

    ReplyDelete
  15. pengorbanan seorang ayah tiada tandingannya...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian A : Set Kombo 4 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Hijab Xtender -FREE Postage -Malaysiaku Tercinta String Beg -Discount Card -Merdeka Xclusive Box Varian B : Set Kombo 3 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Merdeka Xclusive Box -FREE Postage terhad (10 pagi - 10 malam sahaja) p/s : Semua ni hanya akan dapat jika anda membuat belian sebanyak 3 - 4 pek pada 30 OGOS 2021 Tempoh Promosi : 30 ogos 2021(12am - 11.59pm) Tarikh Postage : 1 -5 september 2021 TUNGGU!!!!!! ADA LAGI.. JOM Grab promo FREE Postage SEMENANJUNG & diskaun POSTAGE SABAH SARAWAK !! Untuk belian 4 pek dan keatas secara automatik anda akan nikmati diskaun postage ke seluruh Semenanjung Malaysia dan diskaun postage ke Sabah Sarawak tau. Istimewa sebagai penghargaan dari kami kepada anda kerana memborong dari kami Masukkan kod kupon dibawah ini u

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)