Skip to main content

"Contest Buli Bha Kalo Kaw by Cik Cemoxx"

thankz ye Cik Cemoxx coz sudi tag ejulz..

ni dia banner contest cik cemoxx yg comey..

sonok join contest ni.. ejulz pun nak belajar bahasa sabah jugak.. eheHe
kalau nak join klik je link cik Cemoxx kat atas tu k.. :)

ok, gambar yg ejulz nak letak...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


ok x cik cemoxx?? ada bunyi slange sabah x?? huHu

ok, kali ni ejulz nak tag:

Bro EB - oRg Sabah Jugak
Yana - kaKi waYang
Bambam's - pemiNat otoMen

Comments

  1. oit...sejak bila lak yana kaki wayang nie...yana kaki jalan-jalan ja..hahahha



    bro, contest apakah ini???

    tak faham ni....
    bhs sabah nie!!!!hehhee

    apa maksud buli bha kalo kaw????
    hehehe

    ReplyDelete
  2. sejak tgk cite penjaga istana tu laa.. haha

    ejulz pun x reti bhs sbah sbnarnya.. janji ada bunyi slange sabah sudaa.. heHe

    maksud buli bha kalo kaw? tnya ngn owner contest tu sendiri.. ejulz pun x tahun.. tp ejulz rasa maksudnya "boleh ape kalau kau" heHe.. agak2 je.. huHu

    ReplyDelete
  3. eh ejulz.. kau nie peminat LENA AF9 ker?

    boleh bah kalau kau!!
    ehhehehe...yer..sy peminat tegar otomen!hahaha.. InsyaAllah join yer.. :)

    ReplyDelete
  4. aiseyman!!!!buli bha kalo ko...

    hehe..cantik bha gmbr kmu..aiseyman...

    bha,apa2 pun list done k..

    tengokla...
    http://lovestoryreyna89.blogspot.com/p/senarai-peserta-contest.html

    smoga berjaya...hehe...

    ReplyDelete
  5. Aiks.. ada tag sorry baru perasaan..
    Ok nnti aku join thanks ah..

    ReplyDelete
  6. b a m b a m ' s: jgn sampai rmh tbako.. sbb otomen slalu kuarkan api bila lawan raksasa.. haHa

    x tgk sgt pun af season ni.. x best

    ReplyDelete
  7. cik cemOXx: thankz.. harap2 bagi la ejulz menang ek.. haHa

    ReplyDelete
  8. cik cemOXx: mintak2 ejulz menang.. heHe :P

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)