Skip to main content

P.u.z.z.l.e


Jom main puzzle.. Dah tua2 ni pun masih minat main puzzle ni. Hehe.. 1000 pieces mau2 sebulan baru siap ni. Hehe



Comments

  1. Rabia tak berapa pandai nak susun puzzle ni.hehehe.

    ReplyDelete
  2. yuhuuu... byknya 1000 pieces kalu free syok gak...

    ReplyDelete
  3. wah...kena banyak bersabar kalau nak main ni

    ReplyDelete
  4. zaman sekolah rendah selalu main puzzle mcm ni dgn kwn2..

    https://aerillhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. best main puzzle ni tapi selalu main online je la..hihi

    ReplyDelete
  6. Teringat masa sekolah dulu pernah bawa puzzle macam ni letak kat bilik study hostel. Time malam je ramai2 gigih nak complete kan puzzle tu. Hehe

    ReplyDelete
  7. main puzzle ni kalau nak mencabar main dia.. jangan ikut contoh gambar dia.. kita gamble je, tengok boleh siap tidak hahaha

    ReplyDelete
  8. hahaha kalau main puzzle 1000 pieces macamni suka cari gambar yang banyak objek so boleh beza dan cepat sikit siapnya. All the best!

    ReplyDelete
  9. Dulu minat tok, leka ea siktau sine mau nyimpan mun dah siap. Alu terkubur minat 😁

    ReplyDelete
  10. lama x beli utk kakak-kakak.
    sebab now diorang sgt occupied dgn buku.
    end of the year maybe.
    cuma tu la, takut Izzat bwk lari few parts ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  11. dia ade nombor kan kt belakang puzzle ? dia buat ikut 100 100 senang nak kumpul dan assemble.. dulu rajin skrng x da hehe..

    ReplyDelete
  12. dah lama tak main puzzle, memang syok layan dgn anak2 tapi lagi best baca novel..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)