Skip to main content

P.u.z.z.l.e


Jom main puzzle.. Dah tua2 ni pun masih minat main puzzle ni. Hehe.. 1000 pieces mau2 sebulan baru siap ni. Hehe



Comments

  1. Rabia tak berapa pandai nak susun puzzle ni.hehehe.

    ReplyDelete
  2. yuhuuu... byknya 1000 pieces kalu free syok gak...

    ReplyDelete
  3. wah...kena banyak bersabar kalau nak main ni

    ReplyDelete
  4. zaman sekolah rendah selalu main puzzle mcm ni dgn kwn2..

    https://aerillhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. best main puzzle ni tapi selalu main online je la..hihi

    ReplyDelete
  6. Teringat masa sekolah dulu pernah bawa puzzle macam ni letak kat bilik study hostel. Time malam je ramai2 gigih nak complete kan puzzle tu. Hehe

    ReplyDelete
  7. main puzzle ni kalau nak mencabar main dia.. jangan ikut contoh gambar dia.. kita gamble je, tengok boleh siap tidak hahaha

    ReplyDelete
  8. hahaha kalau main puzzle 1000 pieces macamni suka cari gambar yang banyak objek so boleh beza dan cepat sikit siapnya. All the best!

    ReplyDelete
  9. Dulu minat tok, leka ea siktau sine mau nyimpan mun dah siap. Alu terkubur minat 😁

    ReplyDelete
  10. lama x beli utk kakak-kakak.
    sebab now diorang sgt occupied dgn buku.
    end of the year maybe.
    cuma tu la, takut Izzat bwk lari few parts ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  11. dia ade nombor kan kt belakang puzzle ? dia buat ikut 100 100 senang nak kumpul dan assemble.. dulu rajin skrng x da hehe..

    ReplyDelete
  12. dah lama tak main puzzle, memang syok layan dgn anak2 tapi lagi best baca novel..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian A : Set Kombo 4 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Hijab Xtender -FREE Postage -Malaysiaku Tercinta String Beg -Discount Card -Merdeka Xclusive Box Varian B : Set Kombo 3 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Merdeka Xclusive Box -FREE Postage terhad (10 pagi - 10 malam sahaja) p/s : Semua ni hanya akan dapat jika anda membuat belian sebanyak 3 - 4 pek pada 30 OGOS 2021 Tempoh Promosi : 30 ogos 2021(12am - 11.59pm) Tarikh Postage : 1 -5 september 2021 TUNGGU!!!!!! ADA LAGI.. JOM Grab promo FREE Postage SEMENANJUNG & diskaun POSTAGE SABAH SARAWAK !! Untuk belian 4 pek dan keatas secara automatik anda akan nikmati diskaun postage ke seluruh Semenanjung Malaysia dan diskaun postage ke Sabah Sarawak tau. Istimewa sebagai penghargaan dari kami kepada anda kerana memborong dari kami Masukkan kod kupon dibawah ini u

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)