Skip to main content

Dara oh Dara!!

Dara oh dara!! eh silap.. Darah oh darah!! Arini first time ejulz cucuk jarum ambik darah.. Ejulz pergi ke Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan buat pemeriksaan kesihatan.. Nak join Askar Wataniah wei.. heHe..

Mula2 sampai je kat situ ambik sorang 1 botol.. nak simpan air kencing.. heHe.. Dengan muka control macho ejulz bagi botol berisi air kencing kat nurse yg cun.. adehh!! malunya.. ^.^

Lepas buat ujian air kencing, diorang ambik darah pulak.. Ade sorang nurse tu, x berani ambik darah ejulz.. Mungkin dia tengok ejulz ni macho sangat kot. Sampai takut nak ambik darah.. haHa.. xde laa.. Mungkin dia tu student nurse yg tengah praktikal kot.. Last2 nurse yg sorang lagi ambik darah ejulz.. cucuk guna jarum beb.. haHa. Muka ejulz control macho je kene cucuk, tapi dalam hati tuhan je tahu.. huHu. Mata pun x berani pandang jarum yg diguna utk cucuk tu.. haHa.

Lepas ambik darah sepatutnya kene buat x-ray.. Tapi pihak hospital kene buat dalam pukul 2 ptg.. Jadi terpaksa laa tunggu pukul 2 utk buat x-ray.. Sementara tunggu pukul 2 kitorang makan dulu kat cafe..

Sementara tunggu pukul 2 sempat jugak tengok cerita lakonan Marshanda.. heHe.. Lepas bagi borang n ambik nombor, kitorang tunggu giliran nak buat x-ray.. (sambil2 tgk cerita Marshanda.. :) then, semuanya selesai.. Harap2 semuanya ok dan ejulz terpilih utk join askar wataniah.. :)

Comments

  1. wahh..nk jadi askar wataniah..layan juak ktk cerita ya..haha..=)

    ReplyDelete
  2. dara?? statement itu sengaja derrrr..

    ReplyDelete
  3. pehh..tajuk memang cannot go laa...hahaha..:P

    ReplyDelete
  4. huhuhu...

    kamoo drh apa..yana A positive..hahahhahah

    ReplyDelete
  5. fuhhh..moga terpilih yer.....ish...ingatkan dara apa tadi..darah la..heheh

    ReplyDelete
  6. KHAIRUNNIESA : mok aktiv sikit.. layan la cita ya.. haHa

    ReplyDelete
  7. Bee: Dara.. Tajuk mok gempak sikit.. haHa :P

    ReplyDelete
  8. Myra: Nape tajuk tu? haHa..

    ReplyDelete
  9. Yana: entah laa.. x ingt.. kalau x silap O kot.. heHe. Semalam bagi darah je.. keputusan pun blm kluar.. heHe

    ReplyDelete
  10. HonEyBuNNy : thankz.. tu sebutan org cina.. "delme dala o.." (mcm bnyi dara) heHe

    ReplyDelete
  11. asroL : patut lah ai x nampak yu kat opis semalam!!! cuti rupanye...bagus lah nak masok program askar wataniah...('',)

    p/s : Sila lah BlogWalking ye...tengkiu...

    1.New Entry "SERAM SEJUK~adehhh~"

    ReplyDelete
  12. x dpt bagi sumbangan kat sport, sumbang kat sini je la bro.. ahaHa

    ReplyDelete
  13. cehhh ! ingatkan entry pasal dara. terkene la :) xpenah lagi cek darah jenis ape. takut tgk jarum tu hehe

    ReplyDelete
  14. My Bloggie ! : dulu cek darah kat ujung jari je.. tapi semalam cucuk jarum kat tangan.. huu.. sakit.. tapi muka control macho.. haHa

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)