Skip to main content

Pelanggan, Gadis urus lari bertuala..

Assalamualaikum n selamat pagi semua..

Waaa.. Dasyatttt betul tajuk berita kat atas tu.. heHe. Seorang pelanggan pusat refleksologi bersama tukang urut wanita warga Indonesia berusia 20-an berlari dengan hanya bertuala selepas premis urut terbabit terbakar petang semalam.

Dalam kejadian kira2 jam 2 petang itu, pusat refleksologi itu yang beroperasi tanpa permit terbakar kira2 70 peratus dipercayai akibat letupan berpunca dari wayar elektrik yang bermula di bahagian dapur di tingkat sama.

Saksi kejadian, seorang penjual kerongsang di kaki lima bangunan itu, Mokcik Umi Kalsom Mohd Noor, 50, berkata dia terkejut selepas ternampak kira-kira 15 orang termasuk seorang lelaki dan wanita yang hanya bertuala kelam-kabut berlari turun dari pusat refleksologi berkenaan.

Menurut Mokcik Umi, pasangan itu mungkin berurut dan tidak sempat mengenakan pakaian mereka selepas bahagian dapur pusat itu terbakar. Waa,.. xkan laa kedua2 diorang pakai tuala.. secara logiknya yg diurut je pakai tuala kot.. kalau yg mengurut pun pakai tuala tu, macam ada something wrong je.. hiHi.. xtau la.. ejulz pun x penah pegi urut badan camni.. Seperti yang ejulz maklumkan pada entry lepas, memang ejulz nak cari tempat urut utk urut badan ejulz terutama kaki selepas eksiden aritu.. Bila baca berita2 macam ni la ejulz jadi takut n malu nak masuk kedai urut.. heHe.

p/s: sape2 tahu org yang pandai urut di kawasan berhampiran putrajaya.. kire org2 tua yg ekpert urut laa.. kalau tau roger k.. :)

Kenangan WQN.. Member ambik gambar ni, masa tersadai kat balai.. huHu.
Sedeyyy!!
"hancur hatiku.. mengenang dikau.."

Comments

  1. perghh terbaik gilos lari pakai tuala . ehem ehem . HAHAH ;P

    ReplyDelete
  2. memang something wrong due2 bertuala. wohoho

    huish, terok eksiden tuhh. haa. nak urut eh? area putrajaya? hmm. try cr belakang warta bangi tu ke, tak pun kat area sg merab. tawu dak? hehe

    sbb yati pongg duk area putrajaya. (:

    ReplyDelete
  3. hi..thnx sudi jengah blog sy.....

    n3 ni lawak

    ReplyDelete
  4. elehhhh... malu kerr.. kerrr malu tapi mahuuuuuu~!!

    ahhahahahahahah...

    Terjah jom!: Siapa JASMINE SLALU HEPI nie wehhhh??!! seksi sangat ker dia nie!

    ReplyDelete
  5. oshin : ape yg ehem2 tu.. haHa :P

    ReplyDelete
  6. yatie's EPISODE : owh.. ye ke? nnti ejulz tnya member.. tu rumah org ke kedai?

    ReplyDelete
  7. sha a.s : ape yg lawaknye.. betul laa tu.. heHe

    ReplyDelete
  8. b a m b a m ' s : malu laa.. sebab takut org fikir kita mcm yg lari guna tuala tu.. haHa.. niat nak urut sengal2 lepas eksiden tu je..

    ReplyDelete
  9. nelly : macam biasa je lari2 guna tuala kat rumah.. haHa :P

    ReplyDelete
  10. haha,,macam-macam ada,,
    ooo tedah,,mto dah cm ya,,sib bait drik xteruk (^_^)

    ReplyDelete
  11. Ashikin : ya laa.. alhamdulillah juak xda pa2.. jait kat kaki jak ckit..

    ReplyDelete
  12. Memo_Hazel : kak eksiden riya..

    ReplyDelete
  13. knapa dua2 pakai tuala. hmmm, musykil2. hehe. =)

    ReplyDelete
  14. pelik pelik je..ape lah yang di bautnya tu.. mengurut ke mengapa tu..haha

    ReplyDelete
  15. syazana.not.single : tu la pasal.. musykil2.. huHu

    ReplyDelete
  16. Bella Ayub : tu memang mengurut.. tapi plus dgn mengapa-apa.. haHa

    ReplyDelete
  17. ejulz cari la tukang urut orang2 tua dekat kampung jangan la cari tukang2 urut macm ni,try tnye kwn2 yang ada sedara mara dekat kampung pndai mengurut ...insyaAllah ada,
    moga cepat sembuh =)

    ReplyDelete
  18. cekcinye lari2 pakai tuala haha

    ReplyDelete
  19. hahha, macam2 lah.. mesti lepas urut tu ada projek!! ehhe

    ReplyDelete
  20. chop2..refleksiology blk urut kaki je ke?kena pki tuala eh?huhu

    ReplyDelete
  21. bertuala???baju x kering kot..maklumlah musim hujan skang ni..

    ReplyDelete
  22. haha..memang something wrong both of them tu..hahha

    ReplyDelete
  23. Biasalah berita nak tajuk yg paling menarik jer patut blogger buat entry dengan tajuk yg mcm tu baru ramai org baca hehehhe... motor tu baru excident ker teruk nyer.

    ReplyDelete
  24. anaiha yusof : masalahnya dh tanya member2 kat sini semua xtau sgt.. susah nak cari kat area putrajaya ni..

    ReplyDelete
  25. Qaseh dalia adelia : x dpt nak bayang diorang lari gune tuala.. haHa

    ReplyDelete
  26. Tok Esah : projek pembangunan terbengkalai.. haHa

    ReplyDelete
  27. sis LM: ntah la sis.. xtau la refleksiology tu pakej ape.. haHa..

    ReplyDelete
  28. d_LA: haHa.. tu la pasal.. musim hujan.. macam mana la blh terbakar kalau hujan.. heHe

    ReplyDelete
  29. Hazelynda Azran : heHe.. memang something wrong..

    ReplyDelete
  30. Mah@mahu : yup baru lepas eksiden aritu.. tolak kedai pun 1500 je.. adeiii

    ReplyDelete
  31. perghh..LC tu..barang panas klo kat universiti..kesian kat sape yang kene curi..huhu

    ReplyDelete
  32. Yang tukang urut pun pakai towel ? Memang pelikkkk ! Haha

    Ait ? kenapa dengan motor tu ?

    ReplyDelete
  33. jaya jr : tu la pasal.. LC panas woo.. haHa

    ReplyDelete
  34. Biela Sapine : mmg pelik.. dasyattt.. haHa.

    lepas eksiden aritu.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)