Skip to main content

Masa yg ditunggu2 dah tiba..

Salam n selamat pagi semua,

Perghh! awal ejulz bangun di pagi sabtu ni.. heHe. Perasaan arini bercampur baur.. Gembira ada, excited ada, nervous ada, sunyi ada.. macam2 lagi la.. Arini bermula Liga Super Futsal KBS - Putrajaya.. Seperti yg ejulz katakan sebelum ni, team ejulz hantar satu penyertaan.. Excited sgt2.. Mesti banyak penyertaan dari team power2.. Team ejulz biasa2 je.. Macam ejulz sendiri pun masih nak cari pengalaman.. Hehe.

Pendaftaran akan mula pukul 4.00 petang. Dan game akan mula pukul 5.00 ptg.. Selain acara futsal, aktiviti2 lain juga dikatakan akan memeriahkan lagi malam ni.. Antara aktiviti dia adalah karoake.. So, kalau kalah malam ni bolehlah memekik lagu karoke utk hilangkan tension.. heHe.

So, sape2 yg duduk area putrajaya tu marilah sama2 kita memeriahkan aktiviti yg dianjurkan oleh KBS ni.. Aktiviti akan dijalankan di Kompleks Futsal Presint 18, Putrajaya.. Datang!! Jangan x datang!! heHe



p/s: doakan kejayaan team ejulz k.. :)

Comments

  1. huhuhu..bestnyer jadi kamoo.....sket2 ade main2 kat luar..huhuhu

    yana selalu main dlm rumah jep..huhuhu

    all the best yer...

    oh ya, lagu dlm blog yang cantik nie dah berubah yer...lagu rindu 1/2 mati..hahahhaha kejora dan bintang ya....hahaha erlangga!!!!

    ReplyDelete
  2. waaahhhh.
    gud luckk2!!!
    :)

    ReplyDelete
  3. wah seronok, lepas futsal boleh karaoke. hehehe.

    semoga berjaya =)

    ReplyDelete
  4. okeh..guud luckkkk..;p

    ReplyDelete
  5. go go!hwaiting! fAns dari korea celupp menyokong anda :)

    ReplyDelete
  6. asroL : relax je lah...pe nak neves nye? wat x tau je...layan...koh koh koh ai tarak goyang,...adehhh~ apapun kite main sungguh2...

    mesti ramai nak tau kan ai mana 1?
    ai berdiri sebelah bahu kiri keeper baju merah!!! koh koh koh

    asroL pulak yam duduk, pakai spek mata tu...

    koh koh koh

    p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
    1.New Entry "WAJAR ATAU TIDAK ???"
    2.New Entry "KENAPA DENGAN HARI INI???"

    ReplyDelete
  7. Nur Liyana : biasa la duk rmh bujang ngn rmh family lain.. heHe.. Minat tgk cite kejora bintang jugak ek? haHa..

    ReplyDelete
  8. Mohd Fitri: tu la pasal..kalau kalah tu melalak la karoke.. haHa

    ReplyDelete
  9. The Bee And The White Roses : thankz kitak.. :)

    ReplyDelete
  10. Miss A : try main macam korea la ptg ni.. heHe

    ReplyDelete
  11. bro_monday.. haHa..wei aku gerak kul 3.50 ptg ni..

    ReplyDelete
  12. asroL : sila lalu depan umah ai, yu benti kat lobi bawah blok ai...kite gerak konvoi bermotor sama2...jom!!! ai tunggu tau...3.50pm...

    p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
    1.New Entry "WAJAR ATAU TIDAK ???"
    2.New Entry "KENAPA DENGAN HARI INI???"

    ReplyDelete
  13. gud luck ejulz !!
    hati2 okeyy !!
    yakin pade team !!
    :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)