Skip to main content

Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan


Follower : 626

Negeri Kelahiran : Sarawak


Nak join? Klik sini..


Cepat!!Cepat!!

- Tarikh tutup : 16 mei 2012,11.59 malam.. Sempat lagi.. ^_^




Comments

  1. good luck

    salam singgah n follow sini

    dr
    afasz

    ReplyDelete
  2. semoga berjaya..(^_^) thanx dgn ucapan ktk ya..(^_^)

    ReplyDelete
  3. best of luck :)

    1st time kot kat sini hehehe

    ReplyDelete
  4. mesti ramai lg follower pasnih hihi

    ReplyDelete
  5. kita pun join segmen ni..hikhik..selamat bersegmen:)

    ReplyDelete
  6. hai, dari segment yang sama

    salam perkenalan

    http://thoughandfeelings.blogspot.com/2012/05/segmen-up-follower-tambah-kenalan.html

    ReplyDelete
  7. da bertambah follower... :))

    ReplyDelete
  8. parking sini ^_^
    http://storieseorangadis.blogspot.com/2012/05/segmen-up-follower-tambah-kenalan.html
    salam kenalan :D

    ReplyDelete
  9. singgah sini & follow, follow balik klu sudi.. ehee, salam pkenalan ^_^

    http://surzilahhamad.blogspot.com/2012/05/segmen-up-follower-tambah-kenalan.html

    ReplyDelete
  10. amboi join segmen! goodluck!

    ReplyDelete
  11. ~Sweet Honesty~ : makseh.. :)

    ReplyDelete
  12. are_lin@yu : hehe.. join la skali.. :)

    ReplyDelete
  13. c'axoera ヅ : tq sudi singgah.. :)

    ReplyDelete
  14. zOeY zAu YaH : blog ejulz biasa2 je.. hehe

    ReplyDelete
  15. MISS Z BERCELOTEH : sama2.. hehe

    ReplyDelete
  16. Pecinta pink^^ : selamat bersegmen jugak. :)

    ReplyDelete
  17. mentari hati : salam perkenalan.. :)

    ReplyDelete
  18. NahDaTuLIzaH : sikit je.. blog ejulz x berapa menarik sgt.. :(

    ReplyDelete
  19. hazirahmahadzir : waahhh.. siap parking lagi.. bayar!! bayar!! hehe

    ReplyDelete
  20. ʆαɳɢ : dah follow.. makase sudi follow ejulz.. :)

    ReplyDelete
  21. meera blogger dari perak ...salam pekenalan :)meh terjah belog meera :)

    http://ameera2793.blogspot.com/2012/05/segmen-up-follower-tambah-kenalan.html

    ReplyDelete
  22. Hi.. saya terbang kt sini follow blogger sarawak!:)
    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/05/segmen-up-follower-tambah-kenalan.html

    ReplyDelete
  23. NURUL AMEERA : salam perkenalan.. tq sudi singgah.. ^_^

    ReplyDelete
  24. Intan Wandalaara : tq sudi follow.. :)

    ReplyDelete
  25. salam singgah bro :D ..

    lain kali engkah link ke post tok senang orang nak terjah :D

    ya sebahagian babak untuk bermain segmen :D

    apa2pun dah follow blog tok :D

    ReplyDelete
  26. hi, orang kelantan singgah melawat sini..=)

    ReplyDelete
  27. Yeah Sarawakian Blogger . tq for following me ~ follow sini jugak :) keepintouch yaa !

    ReplyDelete
  28. dr segemen sama. membalas kunjungan

    ReplyDelete
  29. singgah sini kembali blogger dr kelantan... dh follow =)

    ReplyDelete
  30. Datang bw sini . Nice to meet you :)

    http://dinopuccino.blogspot.com/

    ReplyDelete
  31. hye.. Cik Cahaya follow sni.hehehe~

    ReplyDelete
  32. hye blogger sarawak..gud luck for you

    ReplyDelete
  33. salam kenal. dah follow awak.

    singgah sini dari segmen miss z. saya lahir di Kuala Lumpur.

    Jemput ke blog saya ye?

    http://www.mohdnaser.com

    ReplyDelete
  34. singgah sini balik.dtg dr segmen yg sama:) salam kenal:D

    ReplyDelete
  35. Hey blogger Sarawak, blogger Johor follow kamu dari segmen yang sama. Thanks for visiting :)

    ReplyDelete
  36. dtg membalas kunjungan

    http://farachew.blogspot.com/2012/05/segmen-up-follower-tambah-kenalan.html

    ReplyDelete
  37. hai..salam kenal:)

    dr segmen yg sama

    http://nukilanzee.blogspot.com/2012/05/segmen-up-follower-tambah-kenalan.html

    ReplyDelete
  38. salam perkenalan...
    dr jb dtg serawak ni hehehhe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)