Skip to main content

K!E!SU!N!Y!I!A!N

x mampu berkata apa2.. :(




Comments

  1. Allah dh tetapkn yg terbaik utk setiap hambaNya..

    ReplyDelete
  2. tiap ujian tu mematangkan diri kita =)

    ReplyDelete
  3. loor awat lak nie dikk ??
    setiap org ada masalah .. hadapi dgn kuat

    akk nie huhuhu xleh cakap dah kesedihannya .. tapi kuatkan jua demi anak2 ..

    kalau ejulz demi tuhan dikk bertahan lahh .. sesungguhnya allah maha mengetahui .. kesunyian itu mengajar kita erti kebesaran allah .. insyaallahhh

    ReplyDelete
  4. sabar & terus sabar.. mun sunyik kmk org geng blogger tok kan ada? x kan sunyik bah..hehe..

    apa2 pun semoga Allah mempermudahkan urusan ktk..amin :)

    ReplyDelete
  5. yien kalau tengah sedih atau dalam kesunyiaan , yian akan dengar lagu OPICK peneman dan penyejuk hati yien :) huhu

    ReplyDelete
  6. mizzkechique : Insyaallah..

    ReplyDelete
  7. Nurul Husna Mohd Hassan : kdg2 mlemahkan juga.. hurmm..

    ReplyDelete
  8. kak ieda : insyaallah. ejulz cuba kuatkan diri..

    ReplyDelete
  9. Kathy Tuah : makseh.. amin..

    ReplyDelete
  10. are_lin@yu : xde pape. :)

    ReplyDelete
  11. elyna mirsada : adat kehidupan.. :)

    ReplyDelete
  12. ir yien 9897 : ejulz suka dgr munajat keampunan.. tp kdg2 rasa btambah sedih bila dgr..

    ReplyDelete
  13. boh sunyi2 ejulz....(^_^) Tuhan kan slalu ada..:) peace!!!

    ReplyDelete
  14. sabar ek....Org yg berjaya ialah org yg bangkit dari kegagalan dan menempuhi ujian dgn tabah dan sabar ^.^

    ReplyDelete
  15. sabar ye? setiap masalah akan ada penyelesaiannya.. -.-

    *bunga rafflesia, sekuntum 3pund sterrling.. wahaha..syieda sendiri pun xtau..@_@

    ReplyDelete
  16. ✿Lady Ainaa ✿ : terima kasih atas nasihat tu.. :)

    ReplyDelete
  17. Deary_AiNN : insyaallah..

    ReplyDelete
  18. Rafflesia™ : Insyaallah.. boleh xtau.. ingtkan jual bunga rafflesia.. :)

    ReplyDelete
  19. kenapa sunyi ni..sunyi benar nampaknya..

    ReplyDelete
  20. follow sudah..klo sudi follow blek yea..

    btw,SPE NAK JOIN GIVE AWAY MOVIE-THE AVENGERS 2012 sila msok snie yea..

    http://ceriteraakid.blogspot.com/2012/05/give-away-movie-avengers2012-ceritera.html

    ReplyDelete
  21. senyumlah selagi termampu..betul tu,setiap yang berlaku pasti ada hikmah nya..(^_^)la tahzan,jangan bersedih..hikhik

    ReplyDelete
  22. Pecinta pink^^ : insyaallah.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian A : Set Kombo 4 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Hijab Xtender -FREE Postage -Malaysiaku Tercinta String Beg -Discount Card -Merdeka Xclusive Box Varian B : Set Kombo 3 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Merdeka Xclusive Box -FREE Postage terhad (10 pagi - 10 malam sahaja) p/s : Semua ni hanya akan dapat jika anda membuat belian sebanyak 3 - 4 pek pada 30 OGOS 2021 Tempoh Promosi : 30 ogos 2021(12am - 11.59pm) Tarikh Postage : 1 -5 september 2021 TUNGGU!!!!!! ADA LAGI.. JOM Grab promo FREE Postage SEMENANJUNG & diskaun POSTAGE SABAH SARAWAK !! Untuk belian 4 pek dan keatas secara automatik anda akan nikmati diskaun postage ke seluruh Semenanjung Malaysia dan diskaun postage ke Sabah Sarawak tau. Istimewa sebagai penghargaan dari kami kepada anda kerana memborong dari kami Masukkan kod kupon dibawah ini u

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)